Ο Λάζαρος Ρότα μέχρι το 2026 στην ΑΕΚ!

Λάζαρος Ρότα
Ήρθε στην ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο του 2021 στην... παράταση της μεταγραφικής περιόδου (των ελευθέρων παικτών). Αποκτήθηκε αρχικά ως τρίτη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ως βασικός λογιζόταν ο Κλεμάν Μισελέν και ως πρώτη εναλλακτική επιλογή ο Μιχάλης Μπακάκης.

Σταδιακά ο Μπακάκης περνά στο περιθώριο, με τον Ρότα να παίρνει την θέση του στην ιεραρχία των δεξιών μπακ. Το ότι ο Μισελέν δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες τον έφερε βασικό και σύντομα την πρώτη επιλογή (στην θέση).

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ απέκτησε έναν εν ενεργεία Παγκόσμιο πρωταθλητή για δεξί μπακ, τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. όλοι θεώρησαν ότι ο Γάλλος θα αποτελέσει την βασική επιλογή και ο ρότα θα ήταν η εναλλακτική λύση. Έλα όμως που η απόδοση και οι εμφανίσεις του Λάζαρου καθήλωσαν τον Σιντιμπέ στον πάγκο.

Το επόμενο λογικό βήμα ήταν η επέκταση της συνεργασίας, με την ΠΑΕ να αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Λάζαρο Ρότα έως το καλοκαίρι του 2026. Ο Λάζαρος Ρότα εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας μας στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 47 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σκοράροντας δύο φορές.»

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικακσία και την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέκτεινα το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα σε αυτή την ομάδα νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου και ελπίζω στα χρόνια που έρχονται να πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες και τίτλους.»

Ο Λάζαρος Ρότα γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1997 στην Κατερίνη. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο του 2018 υπέγραψε στην ΦΚ Σλάβοϊ Τρεμπίσοφ, με την οποία πραγματοποίησε 12 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία της Σλοβακίας (1 γκολ και 1 ασίστ) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος πήρε μεταγραφή στην ΜΦΚ Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, με την οποία έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Συνολικά αγωνίστηκε με την φανέλα της σε 48 παιχνίδια (3 γκολ, 4 ασίστ), πριν η Φορτούνα Σιτάρντ προχωρήσει στην απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2020. Στην Ολλανδία πραγματοποίησε συνολικά 33 εμφανίσεις και έμεινε ελεύθερος λίγο πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφής περιόδου του 2021.

Ο Ρότα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2020 για τον αγώνα του Nations League απέναντι στην Σλοβενία, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στο παιχνίδι απέναντι στη Μολδαβία (2-0). Εντάχθηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021, υπογράφοντας (αρχικά) τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, το οποίο πλέον επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός