Μα... μηδέν τελικές;

ΑΕΚ
Για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης (2-0, 32' Αραούχο, 76' Γκατσίνοβιτς) δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, πέραν ίσως του ότι το σκορ (2-0) είναι πολύ τιμητικό για την ομάδα της Αρκαδίας με βάση την εικόνα του αγώνα.

Όμως μία απορία δεν μπορώ παρά να την εκφράσω: μα, μηδέν (0) τελικές προσπάθειες στο ματς; Μηδέν; Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ομάδα χωρίς τελική σε ολόκληρο αγώνα, έστω μία στραβοκλωτσιά ή ένα μακρινό σουτ χωρίς προοπτικές που έστειλε τη μπάλα στα... περιστέρια!

Κατανοώ τον υψηλό συντελεστή δυσκολίας της αναμέτρησης. Κατανοώ ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο όταν έμεινες με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς (τέταρτο λεπτό). Αλλά και πάλι, μηδέν τελικές; Μπήκα στον πειρασμό να "τσεκάρω" όλα τα παιχνίδια, ένα προς ένα, όλων των ομάδων από την αρχή του πρωταθλήματος να δω αν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Να ολοκλήρωσε δηλαδή κάποια ομάδα παιχνίδι χωρίς ούτε μία τελική. (Ευτυχώς -για την ψυχική μου υγεία- δεν το έκανα.) Δικαίως MVP ο Γκατσίνοβιτς, κρίμα για τον Λιβάι. Να γυρίσει γερός. Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

AEK - Αστέρας Τρίπολης
2 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
34 Τελικές προσπάθειες 0
16 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
13 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 0
5 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 10
6 Επεμβάσεις 45
22 Κλεψίματα 30
14 Φάουλ 15
3 Οφσάιντ 2
12 Κόρνερ 0
33 Λάθη 35
19/51 Γεμίσματα 0/6

Η ΑΕΚ δημιούργησε 34 τελικές προσπάθειες με ένδεκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές! Δηλαδή από τους 15 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα, οι ένδεκα έκαναν τελική! Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο! Αυτό που δεν είναι... εντυπωσιακό ήταν τα μόλις δύο τέρματα σε 34 τελικές.

Σχεδόν όλο το passing game της ΑΕΚ περνούσε από τα πόδια του Πινέδα (23), του Αραούχο (16), του Άμραμπατ (12) και του Βίντα (10). Σημαντική και η συνεισφορά του Τσούμπερ με έξι (6) πάσες στο ένα ημίχρονο (το δεύτερο) που αγωνίσθηκε. Κορυφαίος "κλέφτης" ο Γιόνσον με έξι (6). Εντυπωσιακό το ποσοστό του Αραούχο στα γεμίσματα (5/6), πολύ καλό και του Ελίασον (3/6) στα μόλις 26 λεπτά που αγωνίσθηκε.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι «ντοπιέτες» του Levi Garcia

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...