Ζαλίζει η κορυφή; Προσοχή στο Περιστέρι!

ΑΕΚ
Στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου, από τον Ατρόμητο, θα φιλοξενηθεί το απόγευμα της Κυριακής (5 Φεβρουαρίου 2023, 17:30) η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Δύο τα δεδομένα που χρήζουν προσοχής:

1ον) Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ ως πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα και το ερώτημα αν "ζαλίζει" η κορυφή, αν σε φορτώνει με νευρικότητα και άγχος μένει να απαντηθεί στο γήπεδο. Αλήθεια πότε ήταν η αμέσως προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ βρέθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας (και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο της πρωταθλήματος);

2ον) Ο Ατρόμητος είναι αήττητος στο γήπεδό του στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στους (αποκαλούμενους ως) big 5. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης άφησαν βαθμούς στο Περιστέρι. Για του λόγου το αληθές:

8η αγωνισττική: Ατρόμητος - Άρης 0-0
15η αγωνιστική: Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1
19η αγωνιστική: Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1
21η αγωνιστική: Ατρόμητος - ΑΕΚ
26η αγωνιστική: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Ακόμη και η ΑΕΚ στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην "καυτή" Νέα Φιλαδέλφεια, ζορίστηκε υπερβολικά να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Περιστερίου. Υπενθυμίζω πως επικράτησε με 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Αναμετρήσεις με λίγα γκολ είναι συνήθως αυτές ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου. Χαρακτηριστικό είναι πως οι οκτώ από τις δέκα τελευταίες συναντήσεις τους έχουν κριθεί στο ένα γκολ, με τις πέντε να έχουν τελειώσει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων και στις τρεις να έχει επικρατήσει η ΑΕΚ 1-0.

Τη ρουτίνα έχουν σπάσει το 1-1 του 2017-18 και η περσινή νίκη των Κιτρινόμαυρων με 2-0.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, ο οποίος ως νεοφώτιστος το 1972-73 επικράτησε με 1-0 (61’ Μισαηλίδης) και στην δεύτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική / Super League σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ σε συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες με το τελικό 2-2 (85’ Κότσαλος, 90’ Παντελίδης / 10’ Τσάμης, 75’ Αρδίζογλου) να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.

Το 1-0 υπέρ του Ατρομήτου είναι το δημοφιλέστερο σκορ με έξι παρουσίες και ακολουθεί το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ με έντεκα. Οι τρεις από τις έξι ισοπαλίες τους είναι με 1-1, ενώ υπάρχουν δύο παιχνίδια που δεν έχουν σημειωθεί γκολ (0-0) και το 2-2 του 1974-75.

Μόνο ο Ίσμαελ Μπλάνκο έχει καταφέρει να βρει γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια των δύο ομάδων, αφού έκρινε το 0-1 του 2009-10 και το 2010-11 σημείωσε το γκολ της ΑΕΚ στην ισοπαλία με 1-1, ενώ για τον Ατρόμητο είχε σκοράρει ο Αναστασάκος.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 20
Νίκες Ατρομήτου: 6
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΑΕΚ: 6
Γκολ: 13-16

Αποστολή ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

Αποστολή Ατρομήτου: Γιαννιώτης, Σάλτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Πομόνης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Γκονθάλεθ, Καμαρά, Οικονομίδης, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε