Τελευταίος σταθμός (εκτός Αττικής) η Κρήτη

ΑΕΚ
Το τελευταίο της εκτός Αττικής παιχνίδι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα δώσει το βράδυ της Κυριακής (05/03, 19:30) στην Κρήτη η ΑΕΚ φιλοξενούμενη από τον ΟΦΗ. Ιδιαίτερη διάθεση για (pregame) ανάλυση, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, δεν υπάρχει (παρά τα μπόλικα ερεθίσματα της τρέχουσας εβδομάδας -πχ η έφεση που απορρίφθηκε για το ματς με Ατρόμητο και το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το οποίο (σωστά) αναβλήθηκε- οπότε ας αρκεστούμε στο ότι ο (αδιάφορος βαθμολογικά) ΟΦΗ υπερέχει (ελαφρώς) της ΑΕΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια πρωταθλήματος ως γηπεδούχος. Υπό αυτήν (κι όχι μόνο) την έννοια κανείς δεν δικαιούται να το θεωρήσει ως "εύκολο" παιχνίδι.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Για 46η φορά θα συναντηθούν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΟΦΗ για την Α’ Εθνική/Super League και η ομάδα της Κρήτης έχει οριακό προβάδισμα, με 16 νίκες, η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 15 φορές και υπάρχουν ακόμη 12 αναμετρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τέσσερις από τις επτά πρώτες αναμετρήσεις τους στο Ηράκλειο τελείωσαν χωρίς να σημειωθεί γκολ και μάλιστα οι τρεις από αυτές ήταν και διαδοχικές, αφού από την σεζόν 1976-77 μέχρι και το 1979-80 δεν σημειώθηκε τέρμα στις μεταξύ τους συναντήσεις στην Κρήτη. Αυτές οι τέσσερις λευκές ισοπαλίες ήταν και οι τελευταίες που είχαν μεταξύ τους, αφού από τις 14 Ιουνίου 1981 που ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 και έπειτα δεν υπάρχει αναμέτρηση που να μην έχει σημειωθεί έστω ένα γκολ.

Ο ΟΦΗ έχει αγαπημένο σκορ στις νίκες του, αφού οι έξι από τις 16 είναι με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη τρεις με 2-1 και 3-1 που συμπληρώνουν την πλειοψηφία. Το 1-0 είναι γενικά ένα συχνό σκορ, αφού έχει σημειώσει και η ΑΕΚ τέσσερις νίκες με 1-0.

Υπάρχουν δύο εντυπωσιακές ισοπαλίες με 3-3, με αυτό να είναι το σκορ στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Ηράκλειο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και την άλλη να έχει σημειωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2000.

Η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις στην Κρήτη, αφού υπάρχει αυτό το 3-3 και δύο διαδοχικές νίκες της με 2-0. Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ εντός έδρας ήταν στις 30 Νοεμβρίου 2019, όταν επικράτησε με 1-0 (52’ Σεμέδο).»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 45
Νίκες ΟΦΗ: 16
Ισοπαλίες: 12
Νίκες ΑΕΚ: 15
Γκολ: 52-50

Αποστολή ΟΦΗ: Μανδάς, Χριστογεώργος, Larsson, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Thorarinsson, Γιαννούλης, Yohou, Διαμαντής, Mellado, Diousse, Bakic, Toral, Τσιλιανίδης, Bifouma, Mosquera, Grønning, Dicko, Dju.

Αποστολή ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Κοσίδης

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)