Τρέχει με... 100 ο Λάζαρος Ρότα!

Λάζαρος Ρότα
Τα εκατό (100) επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του, σε επίπεδο συλλόγων, συμπλήρωσε την περασμένη Κυριακή (12 Μαρτίου 2023), στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ο Λάζαρος Ρότα όπως μας πληροφορεί η Super League. Αυτή η επίδοση μοιράζεται σε τρεις διαφορετικές χώρες, καθώς έχει αγωνισθεί στην Σλοβακία με την Ζεμπλίν (15 αγώνες - 1 γκολ), στην Ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ (33 αγώνες) και στην ΑΕΚ (52 αγώνες - 2 γκολ).

Το ντεμπούτο του με τους "κιτρινόμαυρους" είχε γίνει στις 17 Οκτωβρίου 2021 στην αναμέτρηση ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0, όταν είχε αγωνιστεί σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Ο Λάζαρος Ρότα γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1997 στην Κατερίνη. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Τον Ιανουάριο του 2018 υπέγραψε στην ΦΚ Σλάβοϊ Τρεμπίσοφ, με την οποία πραγματοποίησε 12 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία της Σλοβακίας (1 γκολ και 1 ασίστ) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18. Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος πήρε μεταγραφή στην ΜΦΚ Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, με την οποία έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Συνολικά αγωνίστηκε με την φανέλα της σε 48 παιχνίδια (3 γκολ, 4 ασίστ), πριν η Φορτούνα Σιτάρντ προχωρήσει στην απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2020. Στην Ολλανδία πραγματοποίησε συνολικά 33 εμφανίσεις και έμεινε ελεύθερος λίγο πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφής περιόδου του 2021.

Ο Ρότα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2020 για τον αγώνα του Nations League απέναντι στην Σλοβενία, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στο παιχνίδι απέναντι στην Μολδαβία (2-0).

Εντάχθηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021, υπογράφοντας (αρχικά) τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, το οποίο πλέον επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Το κείμενο που είχα γράψει την 1η Φεβρουαρίου με αφορμή την ανανέωσή του με την ΑΕΚ:

Ήρθε στην ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο του 2021 στην... παράταση της μεταγραφικής περιόδου (των ελευθέρων παικτών). Αποκτήθηκε αρχικά ως τρίτη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ως βασικός λογιζόταν ο Κλεμάν Μισελέν και ως πρώτη εναλλακτική επιλογή ο Μιχάλης Μπακάκης.

Σταδιακά ο Μπακάκης περνά στο περιθώριο, με τον Ρότα να παίρνει την θέση του στην ιεραρχία των δεξιών μπακ. Το ότι ο Μισελέν δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες τον έφερε βασικό και σύντομα την πρώτη επιλογή (στην θέση).

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ απέκτησε έναν εν ενεργεία Παγκόσμιο πρωταθλητή για δεξί μπακ, τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Όλοι θεώρησαν ότι ο Γάλλος θα αποτελέσει την βασική επιλογή και ο Ρότα θα ήταν η εναλλακτική λύση. Έλα όμως που η απόδοση και οι εμφανίσεις του Λάζαρου καθήλωσαν τον Σιντιμπέ στον πάγκο.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι «ντοπιέτες» του Levi Garcia

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...