Η ΑΕΚ του... μισό - μηδέν και οι... μεθυσμένοι Πολωνοί!

Τα play off "τρέχουν" με ρυθμούς που αδυνατώ (μέχρι τώρα τουλάχιστον) να ακολουθήσω μέσα από το AEKology. Γι' αυτό και απουσιάζουν τα κείμενα μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια (κάτι που ευελπιστώ ότι θα αλλάξει, αλλά ας μην δίνω υποσχέσεις που δεν ξέρω αν μπορώ να τηρήσω).

Τί είδαμε μέχρι τώρα από την ΑΕΚ στις τρεις αναμετρήσεις του μίνι πρωταθλήματος; Την ΑΕΚ του Φερέρ να μετατρέπεται στην ΑΕΚ του... Σάντος. Ή ακόμη καλύτερα την ΑΕΚ της πρώτης χρονιάς του Φερέρ στην ΑΕΚ της δεύτερης σεζόν του Ισπανού τεχνικού (την οποία ολοκλήρωσε ο Κωστένογλου, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).

Δηλαδή την άκρως επιθετική (και κατ' επέκταση θεαματική) ΑΕΚ που πιέζει ψηλά, σε υψηλή ένταση και ρυθμό, που δεν αφήνει τον αντίπαλό της να πάρει ανάσα και τον "πνίγει" με αποτελέσμα πολλές τελικές ανά παιχνίδι, να έχει μία πιο συντηρητική προσέγγιση στο παιχνίδι. Πιο προσεκτική, με διαχείριση δυνάμεων.

Αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς. Τρία παιχνίδια μόλις δύο τέρματα ενεργητικό (και καθένα παθητικό για να τα λέμε όλα). Τρία παιχνίδια με μόλις 32 τελικές. Η ΑΕΚ επικράτησε στην Τούμπα με μόλις έξι (6) τελικές. Δεν νομίζω ότι υπήρξε άλλο ματς με τον Αμλέιδα στον πάγκο με τόσες λίγες τελικές προσπάθειες.

Το παιχνίδι με τον Άρη είναι κομβικό. Όχι μόνο για... ευνόητους λόγους (στα play off κάθε απώλεια, ιδιαίτερα οι εκτός προγράμματος, δεν αναπληρώνονται), αλλά και γιατί πρόκειται για το τρίτο παιχνίδι (συν δύο ταξίδια σε Θεσσαλονίκη και Βόλο) σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Κι όλα αυτά τον Απρίλιο, δηλαδή στα τελειώματα της σεζόν (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Κάποιοι παίκτες δείχνουν ότι δεν έχουν επανέλθει ακόμη στα προ τραυματισμού επίπεδά τους (Λιβάι, Μοχαμάντι, Ελίασον) και κάποιοι δείχνουν "σκασμένοι" (Ρότα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς), χωρίς φρεσκάδα. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθεί το παιχνίδι με τον Άρη.

Υποθέτω ότι (σας) είναι γνωστό το θέμα που προέκυψε με τους... μεθυσμένους Πολωνούς διαιτητές της αναμέτρησης και της πιθανής αντικατάστασής τους (την ύστατη στιγμή) από Έλληνες. Μέχρι τώρα επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ δεν υπάρχει. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League:

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 2006-07.

Πριν από αυτές τις δύο διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ, ο Άρης είχε επικρατήσει στα τρία παιχνίδια, αφού πήρε τρίποντο στο εντός έδρα του 2021-22 και παράλληλα νίκησε και στα δύο περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων για τα Playoffs.

Ο Άρης στις τρεις τελευταίες σεζόν έχει χτίσει μια παράδοση, αφού δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα τρία παιχνίδια για τα Playoffs με γηπεδούχο την ΑΕΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει δύο ισοπαλίες το 2019-20 (2-2) και το 2020-21 (0-0).

Πέρσι επικράτησε με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ είχε πάρει και νίκη στην Θεσσαλονίκη με 3-2. Μάλιστα, στα επτά τελευταία που αντιμετώπισε την ΑΕΚ εκτός έδρας ηττήθηκε δύο φορές και στις άλλες πέντε αναμετρήσεις σημειώθηκαν τρεις ισοπαλίες και πήρε δύο νίκες.

Η ΑΕΚ έπειτα από 14 διαδοχικές νίκες στο νέο γήπεδο της, έχει μια ήττα και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία, με Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική της Super League και με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των Playoffs.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 62
Νίκες ΑΕΚ: 43
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Άρη: 5
Γκολ: 130-43

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2022-23
Αγωνιστική: 4η (play off)
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Άρης
Ημερομηνία: Κυριακή 9 Απριλίου 2023
Ώρα έναρξης: 18:00
Γήπεδο: Νέα Φιλαδέλφεια

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη