Αυτό το ντέρμπι (δικεφάλων) ποιος θα το πάρει;

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023. Πολύ κοντινή (χρονικά) η τελευταία αναμέτρηση των δύο "δικεφάλων" στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις λιγοστές καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι. Πιο συγκεντρωμένος και πιο τυχερός πήρε το "τρίποντο".

«Υπάρχουν και αυτές οι ήττες στο πρόγραμμα» έγραφα τότε. Μετά από μόλις ενάμιση μήνα οι δύο ομάδες τίθενται εκ νέου αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο με πολύ πιο "σοβαρό" διακύβευμα.

Ο ΠΑΟΚ θέλει αποκλειστικά νίκη για να μην χάσει επαφή με την κορυφή (απέχει πέντε βαθμούς, με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Βόλο), ενώ η ΑΕΚ προέρχεται από δύο εντός έδρας απώλειες (ήττα από Ολυμπιακό και ισοπαλία με Παναθηναϊκό) και δεν θέλει να... τριτώσει το "κακό"!

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League:

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για τον Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 (14’ Νάρεϊ, 62’ Κουλιεράκης). Εκείνο ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατούσε το αήττητο στην έδρα της με την ΑΕΚ (3 νίκες - 2 ισοπαλίες).

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν σε αναμέτρηση για τα Playoffs, την 1η Ιουλίου 2020 με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια. Από εκείνη την αναμέτρηση είχαν μεσολαβήσει 13 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος χωρίς νίκη της ΑΕΚ, η οποία στον Α’ Γύρου του φετινού πρωταθλήματος επικράτησε πάλι με σκορ 2-0 (36’ Λιβάι Γκαρσία, 61’ Γκατσίνοβιτς).

Με 2-0 ολοκληρώθηκαν και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ και πέρσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Οι περσινές τους αναμετρήσεις για τα Playoffs ολοκληρώθηκαν με νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει μέχρι τώρα εννέα αναμετρήσεις για τα Playoffs με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και υπάρχουν πέντε νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς τρεις φορές, ενώ μόλις στην περσινή τους αναμέτρηση για τα Playoffs σημειώθηκε η πρώτη ισοπαλία.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 71
Νίκες ΠΑΟΚ: 33
Ισοπαλίες: 24
Νίκες ΑΕΚ: 14
Γκολ: 96-61

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2022-23
Αγωνιστική: 2η (play off)
Αναμέτρηση: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ώρα έναρξης: 19:30
Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ (Λευκορωσίας)
Βοηθοί: Ζουκ, Μασλίνκα (Λευκορωσίας)
4ος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Κρογκ (Δανίας)
AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)
Παρατηρητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)