Ρεκόρ της ΑΕΚ η μία... ντουζίνα εκτός έδρας νίκες

ΑΕΚ
Το διπλό τίτλου στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν η δωδέκατη (οκτώ στην κανονική διάρκεια και τέσσερις στα play off) εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που συνιστά την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του "δικεφάλου". Αναφορά στο (ιστορικό) γεγονός κάνει η διοργανώτρια Super League μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Το κείμενο αναφέρει σχετικά:

«Η ΑΕΚ επικράτησε για 12η φορά μακριά από την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα και κατέγραψε την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της.

Μέχρι τώρα, στην κορυφή των επιδόσεων της ήταν οι 11 εκτός έδρας νίκες, τις οποίες είχε σημειώσει τη σεζόν 2007-08, όπου όλες είχαν επιτευχθεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα τρία ματς των Playoffs η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει την 12η.

Αυτή τη σεζόν σημείωσε 8 νίκες μακριά από την έδρα της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι άλλες τέσσερις ήταν στην διαδικασία των Playoffs.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει πλέον 13 νίκες εντός έδρας και 12 μακριά από την έδρα της, με ένα ακόμη αγώνα να απομένει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη διαδικασία των φετινών Playoffs έχει δύο νίκες στην έδρα της και τέσσερις εκτός.

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να φτάσει τις δέκα νίκες σε ακόμη τέσσερις σεζόν στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, αφού το έκανε το 1997-98, το 1993-94, το 1991-92 και το 1978-79 που το έκανε για πρώτη φορά.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...