Χαιρετίζουμε την ανανέωση του Χατζισαφί

Εχσάν Χατζισαφί
Ήταν σίγουρο, το θεωρούσαμε βέβαιο και απλά επικυρώθηκε. Ο Εχσάν Χατζισαφί θα συνεχίσει να φορά την φανέλα της ΑΕΚ για μία (συν μία) αγωνιστικές σεζόν ακόμη. Θυμάμαι όταν τον απέκτησε η ΑΕΚ. Ήταν η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού του 2021. Ο Χατζησαφί τότε ήταν 31,5 ετών.

Το σκεπτικό, τουλάχιστον όπως είχε επικοινωνηθεί από τα ΜΜΕ, ήταν ότι χρειαζόταν ένας έμπειρος αριστερός μπακ, "μπαρουτοκαπνισμένος" για ημιβασικός με στόχο να προωθηθεί ο Μιτάι. Εν τέλει τον Σεπτέμβρη του 2021 αποκτήθηκε και ο (πρώτος στόχος της ΑΕΚ) Μιλάντ Μοχαμάντι (με αποτέλεσμα ο Μιτάι να "υποβιβασθεί" στην ΑΕΚ Β για να πάρει παιχνίδια).

Ήταν μία μεταγραφή που δεν "γέμισε" το μάτι των φίλων της ΑΕΚ. Και όντως στο φινάλε της (πολύ κακής) περσινής σεζόν τον πήρε και αυτόν η "μπάλα" (παρότι έκανε καλό πρωτάθλημα). Φέτος ξεκίνησε την σεζόν ως "το ρεπό" του Μοχαμάντι, αναπληρωματικός.

Ο σοβαρός τραυματισμός του συμπατριώτη του, τον έφερε στην αρχική ενδεκάδα θέση που κράτησε μέχρι τέλους. Δεν έχει την έκρηξη και την ταχυδύναμη του Μιλάντ, έχει όμως πολύ υψηλό ποδοσφαιρικό iq. Παίκτης του "επτά" που αποδίδει πάντα (ΜΑ ΠΑΝΤΑ) πάνω από τις (ατομικές του) δυνατότητες.

Απόλυτα λογικό το να ζητήσει ο Ματίας την παραμονή του παρότι ο Εχσάν έχει "κλείσει" (από τα τέλη Φεβρουαρίου) τα 33 έτη. Αν ολοκληρώσει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ θα είναι 35 χρονών (και μερικών μηνών).

Τα φετινά του πεπραγμένα; 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (με ένα ματς να απομένει), 2.507 αγωνιστικά λεπτά σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Super League και πέντε (5) στο κύπελλο (με -επίσης- ένα ματς να απομένει), 427 αγωνιστικά λεπτά με βάση της επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πέραν από τις -όποιες- αγωνιστικές του επιδόσεις (δείχνει ότι) είναι και μία σπουδαία προσωπικότητα (υποθέτω έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του στην ανανέωση). Πιθανολογώ ότι στην ΑΕΚ της νέας αγωνιστικής περιόδου θα έχει τον ίδιο ρόλο με τον οποίο ξεκίνησε και την φετινή σεζόν.

Ένας έτοιμος (ανά πάσα ώρα και στιγμή) ποδοσφαιριστής να προσφέρει τις υπηρεσίες του όποτε του ζητηθεί. Και σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις (γιατί καλώς εχόντων των πραγμάτων η ΑΕΚ θα έχει και Ευρωπαϊκό όμιλο το φθινόπωρο) θα χρειαστεί...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)

Τέλος οι φιέστες, έχουμε αγώνα σήμερα...