Επιβιώσαμε και συνεχίζουμε χωρίς... ανάσα! (videos)

ΑΕΚ
Πότε παίξαμε τον επαναληπτικό, πότε (και πως!) προκριθήκαμε, πότε ταξιδέψαμε στο Βέλγιο για να παίξουμε με την Αντβέρπ (Royal Antwerp) δεν έχω ιδέα. Ή έχω χάσει (παντελώς) την αίσθηση του χρόνου ή όλα γίνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που με κάνει να αναρωτιέμαι "γιατί;"!

Σαββατόβραδο το παιχνίδι με την Δυναμό Ζάγκρεμπ (GNK Dinamo Zagreb) στην Νέα Φιλαδέλφεια, Δευτέρα πρωί η αναχώρηση για Αμβέρσα, Δευτέρα απόγευμα μία (υποτυπώδης) προπόνηση και το βράδυ της Τρίτης αγώνας. Μπορεί ομάδα (και μάλιστα παντελώς ανέτοιμη λόγω της περιόδου) να ανταπεξέλθει σε αυτούς τους ρυθμούς;

Τελικά η (ορθή) αναβολή του πρώτου αγώνα με την Δυναμό ζημίωσε αγωνιστικά την ΑΕΚ! Τέλος πάντων, ας δούμε πως φθάσαμε μέχρι εδώ, στα play off του Champions League. Η ΑΕΚ με την σπουδαία νίκη (2-1) στην Κροατία έδειχνε το φαβορί για τη πρόκριση, καθώς η ρεβάνς διεξαγόταν στο γήπεδό της.

Πρακτικά όμως κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε στο χορτάρι, με την ομάδα του Ζάγκρεμπ να είναι εξαιρετικά διαβασμένη και πολύ καλά "στημένη" στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι ότι κυριάρχησε ή ήταν καλύτερη. Κατάφερε όμως να "απονευρώσει" την ΑΕΚ και να εκμεταλλευθεί δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Μετά το 0-2 προσπάθησε να "σβήσει" το παιχνίδι και το κατάφερε μέχρι που μπήκαμε στον extra χρόνο των καθυστερήσεων! Αν υπάρχει κάτι στις δύο αναμετρήσεις που με κάνει να δίνω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ είναι ότι δεν παράτησε ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο παιχνίδι.

Στην Κροατία από το 90' και μετά είχε γκολ και τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, στην Ελλάδα σκόραρε (και) τις δύο φορές. Όταν το παιχνίδι δεν σου "πάει" ή δεν σου "βγαίνει" είναι σημαντικό να παλεύεις (με ότι έχεις και όσο μπορείς) μέχρι τέλους και η ΑΕΚ το έκανε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Δεν μπορώ να πως ότι δεν προβληματίσθηκα από την εμφάνιση.

Γενικότερα στα δύο ματς με την Δυναμό μόνο στο δεύτερο ημίχρονο στο Ζάγκρεμπ μου άρεσε η ομάδα. Να επαναλάβω όμως αυτό που λέω συνέχεια ότι στις καλοκαιρινές - προκριματικές φάσεις δεν "μετρά" η απόδοση, αλλά (αποκλειστικά και μόνο) το αποτέλεσμα. Πήραμε την πρόκριση και πάμε παρακάτω!

Προσπαθώ να βρω διακριθέντες από όσους ξεκίνησαν. Εις μάτην, κανείς πάνω από την βάση. Την διαφορά έκαναν οι αλλαγές. Ο "αέρινος" Γκατσίνοβιτς, ο (γεμάτος όρεξη, ένταση και πάθος) Γαλανόπουλος, ο Μάνταλος που βοήθησε στο να ηρεμήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ κατ' επέκταση να βελτιωθεί η κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως ο Σέρχιο Αραούχο (όπως και στην Κροατία).

Μπορεί να βρίσκεται μόλις στο 40% της ετοιμότητάς του (όπως δήλωσε χαρακτηριστικά), αλλά αρχικά "εξαφανίζει" την απειλή του αποκλεισμού με το γκολ που βάζει κι εν συνεχεία συμμετέχει στην φάση του κερδισμένου πέναλτι. Νομίζω ότι τον τίτλο του MVP πρέπει να τον μοιραστεί με τον Βίντα (ο οποίος πέτυχε το γκολ της πρόκρισης). Αναμένουμε την νέα μεγάλη πρόκληση στο Βέλγιο με (δύσκολο σε κάθε περίπτωση) στόχο τους ομίλους του Champions League.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη