Μην μας πιάνει πανικός...

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός
Ειλικρινά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω το παρόν κείμενο. Να γίνω... Όσιμ και να θυμηθώ την "μυθική" ατάκα του; Να σταθώ στο ότι για ένα ακόμη παιχνίδι δεχόμαστε γκολ στην πρώτη (άντε στην δεύτερη) επίσκεψη του αντιπάλου στα καρέ μας; Στο ότι -επίσης για ένα ακόμη παιχνίδι- χρειαστήκαμε κάμποσες (34 για την ακρίβεια) τελικές προσπάθειες για να βρούμε (μόλις ένα) γκολ; Περσινές παθογένειες που δεν έχουν (ακόμη) διορθωθεί.

Να προσθέσουμε στα προηγούμενα το ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα (μέχρι τώρα) φετινά της παιχνίδια (και πάντα βρίσκεται πίσω στο σκορ) και ότι (από τα φιλικά ματς ακόμη) αργεί να "μπει" στο παιχνίδι. Να σταθούμε στο (εκτεταμένο) rotation;

Ναι, έμειναν εκτός οι Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ρότα, Πόνσε, Λιβάι Γκαρσία και εκτός αρχικής ενδεκάδας οι Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Αραούχο (πέρασαν ως αλλαγή). Αυτό δικαιολογεί την εντός έδρας "γκέλα" με τον (νεοφώτιστο) Πανσερραϊκό; Σε καμία περίπτωση!

Διαβάζω γκρίνια και μουρμούρα για τις (μη) μεταγραφές. Αλήθεια τώρα; Χρειάζεσαι μεταγραφές (από το πάνω ράφι κιόλας) για να νικήσεις στο γήπεδό σου νεοφώτιστη ομάδα; Γιατί; Από πότε; Η ΑΕΚ διανύει κακό φεγγάρι (παρότι πέρασε την Δυναμό Ζάγκρεμπ και είναι μέσα στην υπόθεση πρόκριση και απέναντι στην Αντβέρπ). Τον λόγο δεν (μπορώ να) τον γνωρίζω.

Ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμη (το ξεχνάμε ότι δεν έχει "φύγει" ο Αύγουστος). Ίσως είναι το ότι παίκτες - κλειδιά (Πινέδα, Λιβάι, Βίντα, Χατζησαφί) είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι με τις Εθνικές τους ομάδες και δεν πήραν τον απαραίτητο και απαιτούμενο χρόνο ξεκούρασης μετά την περσινή χρονιά (σεζόν μεγάλης καταπόνησης με βάση τον τρόπο που αγωνίσθηκε η ΑΕΚ).

Ποιους ξεχώρισα από την χθεσινή εντός έδρας ισοπαλία με την ομάδα των Σερρών; Τον εξαιρετικό Γιόνσον, τον πάρα πολύ καλό (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) Πισάρο (ο οποίος συν τις άλλοις είχε δοκάρι και κέρδισε το πέναλτι).

Πραγματικά καλές οι κινήσεις του Τομ Φαν Βέερτ στο γήπεδο (και ιδιαίτερα μέσα στην περιοχή), αλλά στην τελική προσπάθεια τα έκανε... θάλασσα! Τα είχε όλα εκτός από (εκείνο για το οποίο φημίζεται) το γκολ!

Εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίσθηκε ο Γκατσίνοβιτς (κι όχι μόνο εξαιτίας του γκολ), έδειξε πράγματα ο Ζίνι. Πάμε παρακάτω, οι "γκέλες" είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά στο ξεκίνημα κάτι δείχνει να μας λείπει κι ελπίζω να το βρούμε (και να το διορθώσουμε άμεσα).

ΥΓ. Για τον Χρυσόπουλο δεν μπορεί να πω κουβέντα (ευκολονόητο θαρρώ το γιατί), αλλά για τον Σιντιμπέ κρίση δεν μπορώ να αποφύγω. Μία ακόμη πολύ (μα πολύ όμως) κακή εμφάνιση. Δείχνει σε πολύ (μα πάρα πολύ όμως) κακή κατάσταση. Είναι της εποχής (βαρύ σκαρί ο Γάλλος μπακ και αυτά συνήθως αργούν να "λυθούν" από την προετοιμασία); Είναι αναστρέψιμο; Περιμένουμε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη