Κόντρα στον Ολυμπιακό αρχίζει η... «διαβολοβδομάδα»!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Τι οκταήμερο, πόσο απαιτητικό! Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ξεκίνημα σεζόν! Σήμερα - Κυριακή (17/09, 21:30) με Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια, Πέμπτη στην Αγγλία με Μπράιτον (η οποία έχει κάνει καταπληκτικό ξεκίνημα στην Premier League) και την επόμενη Δευτέρα (25 Σεπτεμβρίου 2023, 21:00) με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.


Η αρχή γίνεται κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα μέχρι τώρα δεδομένα...

Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Βρίσκεται μακριά από τα περσινά της στάνταρντ και τα θετικά της αποτελέσματα (πλην της νίκης στην Κροατία, όπου στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε όντως την καλή εκδοχή της ΑΕΚ του Αλμέιδα) έχουν προκύψει επειδή αρνείται να συμβιβαστεί και το "κυνηγά" απεγνωσμένα μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζω ότι στην Κροατία πήρε την νίκη (1-2) στο 90ό λεπτό (με τον Γαλανόπουλο). Στην Αθήνα με την Δυναμό Ζάγκρεμπ σκόραρε δύο φορές στις καθυστερήσεις (90+2' Αραούχο, 90+10' Βίντα) μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2 και προκρίθηκε!

Στον επαναληπτικό με την Αντβέρπ σκόραρε ο Αραούχο στο 90ό λεπτό (αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό). Στον Βόλο σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Άμραμπατ και πήρε την νίκη. Η ΑΕΚ στην διάρκεια του 90λεπτου έχει πετύχει τέσσερα γκολ, από το 90' και μετά... πέντε τέρματα!


Τι θα ήθελα (ιδανικά) να δω; Το έχω ξαναγράψει: «Την ΑΕΚ να μην βρεθεί πίσω στο σκορ (το έχει "πάθει" σε όλα τα φετινά της παιχνίδια) και να διατηρήσει για μία φορά το "μηδέν" στην άμυνα (επίσης δεν το έχει καταφέρει φέτος).»

Μπορεί να το πετύχει απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και σκοράρει σε ρυθμό... πολυβόλου; Υπενθυμίζω ότι ο Ολυμπιακός σε επτά επίσημα φετινά παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει πετύχει 18 τέρματα, ενώ έχει δεχθεί μόλις... δύο! Τα μέχρι τώρα παιχνίδια του:

Europa League:
➣ Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0
➣ Γκενκ - Ολυμπιακός 1-1
➣ Ολυμπιακός - Τσουκαρίτσκι 3-1
➣ Τσουκαρίτσκι - Ολυμπιακός 0-3

Super League:
➣ Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός 2-0
➣ Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0
➣ Ολυμπιακός - Λαμία 4-0

Ερωτηματικό το πως θα παραταχθεί για να διεκδικήσει την νίκη η ΑΕΚ. Εννοώ και με τι αγωνιστικούς προσανατολισμούς [με τον τρόπο της (φουλ επιθετικά με πίεση ψηλά από την αρχή) ή πιο συντηρητικά] και με ποια πρόσωπα.

Υπενθυμίζω ότι εκτός αποστολής έμειναν ο Λιβάι, ο Γκατσίνοβιτς, ο Μάνταλος (τιμωρημένος), ο Πισάρο (ανέτοιμος), ο... μόνιμος φέτος Πάολο Φερνάντες και (φυσικά) δεν συνυπολογίζω στις απουσίες τον Αλεξάντερ Κάλενς που δεν γνωρίζει ακόμη ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του.

Η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Ματίας (δείχνει να) είναι παζλ για έμπειρους λύτες με δεδομένες τις πέντε απουσίες, αλλά και το ότι πρέπει να μοιρασθεί ο χρόνος των ποδοσφαιριστών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βγάλει η ΑΕΚ τρία ντέρμπι σε οκτώ ημέρες όσο πιο ανταγωνιστικά μπορεί.


Τί προσδοκώ από το βραδινό παιχνίδι; Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Σε συνέχεια των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί και η ΑΕΚ θα "κυνηγά" για ένα ακόμη παιχνίδι. Εκτός κι αν η διακοπή του πρωταθλήματος ωφέλησε την ομάδα να επιστρέψει στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις (παρότι έλειπαν οι διεθνείς, που δεν είναι και λίγοι)!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη