Νίκη για την επιστροφή στην "κανονικότητα"...

Πανθεσσαλικό στάδιο
Με την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό στάδιο (Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, 21:30) ολοκληρώνεται για την ΑΕΚ η πρώτη στροφή της νέας αγωνιστικής περιόδου (υπό την έννοια ότι ακολουθεί η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων).

Το πρώτο κομμάτι της καινούριας σεζόν περιλαμβάνει τέσσερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και τρία για το πρωτάθλημα (τα οποία τελικά έγιναν δύο μετά την αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για τους γνωστούς λόγους). Τί έχει να παρουσιάσει η ΑΕΚ στην πρώτη πεντάδα επίσημων παιχνιδιών της;

Μία νίκη στο πρώτο της παιχνίδι (στην Κροατία), δύο εντός έδρας ισοπαλίες (με Χάιντουκ και Πανσερραϊκό) και ισάριθμες ήττες (από Αντβέρπ). Στο Πανθεσσαλικό η νίκη (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός και μονόδρομος. Περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια δεν υπάρχουν. Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο τρόπος, όσο οι τρεις βαθμοί.

Πέρυσι η ΑΕΚ το έκανε και με τους δύο τρόπους. Νίκησε και στις δύο περιπτώσεις. Με εντυπωσιακή απόδοση στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (4-0) και με συντηρητικό ποδόσφαιρο στα play off (1-0).

Αναμένω με ενδιαφέρον τις επιλογές του Ματίας. Είμαι περίεργος, πόσοι από εκείνους που ξεκίνησαν στον επαναληπτικό με την Αντβέρπ (ενός απαιτητικού και υπερβολικά ενεργοβόρου αγώνα) θα βρεθούν και σήμερα στο αρχικό σχήμα. Υπενθυμίζω (και) τις απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Ροδόλφο Πισάρο.

Νομίζω ότι θα αλλαχθούν τα άκρα της άμυνας, για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν είμαι και πολύ σίγουρος, βλέπω Γιόνσον με Γαλανόπουλο ή Μάνταλο στην μεσαία γραμμή, Ελίασον από δεξιά και Μάνταλο ή Πινέδα (ή μήπως Ζίνι που τα πήγε καλά στα σχεδόν είκοσι λεπτά που αγωνίσθηκε κόντρα στον Πανσερραϊκό) από αριστερά.

Στην κορυφή πιθανολογώ ότι θα είναι ο Φαν Βέερτ (αντί του Πόνσε). Λέτε να τους δούμε μαζί στο αρχικό σχήμα; Τί περιμένω ή για την ακρίβεια τί θα ήθελα να δω το βράδυ στο Πανθεσσαλικό στάδιο;

Την ΑΕΚ να σκοράρει με μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας και μικρότερο αριθμό τελικών προσπαθειών (στα δύο τελευαία της παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Αντβέρπ είχε 53 τελικές και μόλις δύο γκολ), να μην βρεθεί πίσω στο σκορ (το έχει "πάθει" σε όλα τα φετινά της παιχνίδια) και να διατηρήσει για μία φορά το "μηδέν" στην άμυνα (επίσης δεν το έχει καταφέρει φέτος).

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Τρεις διαδοχικές νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα μετρά η ΑΕΚ απέναντι στο Βόλο και αυτό το σερί ήρθε ως απάντηση στις δύο διαδοχικές νίκες που είχε η ομάδα της Μαγνησίας στα εκτός έδρας της παιχνίδια με τους Κιτρινόμαυρους.

Ο Βόλος στις 27 Αυγούστου 2022 είχε επικρατήσει με 1-0 της ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Ριζούπολης, στο τελευταίο παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων πριν την επιστροφή τους στη φυσική τους έδρα.

Νίκη είχε και στο αμέσως προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι ο Βόλος, στις 30 Ιανουαρίου 2022, όταν επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Φαν Βέιρτ (16’, 85’), ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Το γκολ για τους Κιτρινόμαυρους το είχε σημειώσει ο Αραούχο (20’).

Είναι χαρακτηριστικό πως ως γηπεδούχος ο Βόλος έχει μια νίκη και τέσσερις ήττες με αντίπαλο την ΑΕΚ, ενώ ως φιλοξενούμενος τα αποτελέσματα μοιράζονται σε δύο νίκες της ΑΕΚ, δύο νίκες του Βόλου και μια ισοπαλία.

Στις 10 συνολικά αναμετρήσεις τους ανεξάρτητα έδρας, κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η νίκη του φιλοξενούμενου με έξι εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν τρεις νίκες γηπεδούχου και μία ισοπαλία.

Πριν από την περσινή νίκη της ΑΕΚ για τα Playouts με 4-0 στις 14 Μαϊου 2023, η προηγούμενη επικράτηση γηπεδούχου ήταν στις 14 Μαρτίου 2021, στη νίκη του Βόλου με 1-0 για τον Β’ Γύρο του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

Η ΑΕΚ στο Βόλο έχει δύο νίκες με 3-1, μία με 4-0 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μία με 1-0 για τα Playouts.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 5
Νίκες Βόλου: 1
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 4
Γκολ: 3-11

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη