Νέα τριάρα και τώρα... Μασσαλία!

ΑΕΚ
«Επιτέλους, ένα χαλαρό βράδυ!» έγραφα πριν το (αμέσως προηγούμενο) παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο οποίο η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0. Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσα να γράψω και για την αναμέτρηση της Τρίπολης (όπου η ΑΕΚ κέρδισε με το ίδιο σκορ) αλλά μόνο ως προς το δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ αλλού πατούσε και... αλλού βρισκόταν! Και κάπου εκεί χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη. Εκεί που η ΑΕΚ δεχόταν συνήθως γκολ στην πρώτη (άντε στην δεύτερη) τελική του αντιπάλου, χθες έβγαλε το ημίχρονο με "μηδέν" παθητικό παρά τις (τουλάχιστον τρεις) μεγάλες ευκαιρίες του Αστέρα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η ΑΕΚ προηγήθηκε στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου και το παιχνίδι (για την ακρίβεια η ΑΕΚ) άλλαξε "πρόσωπο"! Στο δεύτερο μέρος η ομάδα βρήκε τα πατήματά της στο γήπεδο κι έφθασε εύκολα στο (ευρύ) 3-0 σε μία έδρα που -παραδοσιακά- δυσκολεύεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμέσως προηγούμενη νίκη της ΑΕΚ στην Τρίπολη ήταν προ τριετίας, στις 29 Νοεμβρίου 2020 (2-1 με τα γκολ του Μάρκο Λιβάια και του Καρίμ Ανσαριφάρντ). Που οφείλεται η κακή εικόμα του πρώτου ημιχρόνου με μία ΑΕΚ κακή, ασύνδετη, αργή, χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό; Δεν έχω ιδέα.

Στην διακοπή του πρωταθλήματος (λόγω των Εθνικών ομάδων); Στις πολλές απουσίες (13 στις Εθνικές ομάδες συν τους τραυματίες) στο διάστημα της διακοπής; Στις απουσίες της αναμέτρησης (Λιβάι, Πόνσε, Πισάρο, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί) συν τον Πινέδα που έμεινε στον πάγκο (γιατί επέστρεψε την Παρασκευή από υπερατλαντικό παιχνίδι); Στο παιχνίδι της Μασσαλίας που ακολουθεί (η Ευρώπη είναι... πλανεύτρα, γνωστό αυτό και μπρος στην Μασσαλία ποιος... ασχολείται με την Τρίπολη);

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ο μόνος που (πρέπει να) γνωρίζει είναι ο Ματίας, οι υπόλοιποι κάνουμε μονάχα εικασίες. Τί (και ποιους) ξεχώρισα; Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ, μετακινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης (σέντερ φορ) και ολοκλήρωσε το παιχνίδι ως περιφερειακός επιθετικός.

Ήταν εξαιρετικός ακόμη και στο κακό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ. Είχε μόνος του περισσότερες τελικές προσπάθειες από όσες είχε ολοκλήρος ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι (έξι έναντι πέντε). Κυρίως όμως γιατί είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας (δημιούργησε το πρώτο, πέτυχε το τρίτο) και κέρδισε την αποβολή του Καστάνιο.

Τί (και πόσα) περισσότερα να κάνει; Έργο (ποδοσφαιρικής) τέχνης οι ενέργειές του τόσο στο πρώτο γκολ (που δημιούργησε), όσο και στο τρίτο τέρμα της ΑΕΚ (που πέτυχε). Τί "αλήτικο" πλασέ ήταν αυτό; Πολύ κοντά σε απόδοση ο Νίκλας Ελίασον.

Πέτυχε το πρώτο, δημιούργησε το δεύτερο γκολ και... τέλος το ματς. «Ίσως είδαμε το καλύτερο παιχνίδι του Ελίασον από την ημέρα που επέστρεψε μετά τον (σοβαρό) περσινό τραυματισμό του» έγραφα μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Η χθεσινή του απόδοση ήταν συνέχεια εκείνης. Εξαιρετικός (για ένα ακόμη παιχνίδι) και ο Στάνκοβιτς. Το "μηδέν" παθητικό στην Τρίπολη φέρει (και) την υπογραφή του. Η στατιστική απεικόνιση της νικηφόρας αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ
0 Γκολ 3
0 Ασίστ 3
5 Τελικές προσπάθειες 18
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
0 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 11
1 Κεφαλιές 2
3 Αποκρούσεις 2
26 Επεμβάσεις 10
25 Κλεψίματα 21
9 Φάουλ 11
0 Οφσάιντ 2
2 Κόρνερ 3
31 Λάθη 36
5/19 Γεμίσματα 12/30

Σε ατομικό επίπεδο τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (έξι) είχε ο Τσούμπερ, ο οποίος είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα με τρία γκολ (από δύο έχουν οι Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς).

100% ποσοστό ευστοχίας για τον Ελίασον, μία τελική - ένα γκολ. Πρώτος σε ασίστ (όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και του πρωταθλήματος) ο Νίκλας Ελίασον (έφθασε τις τέσσερις). Παράλληλα ήταν και ο κορυφαίος σε γεμίσματα (5/11). Υψηλό ποσοστό ευστοχίας για τον Τσούμπερ (2/3), "απόλυτος" ο Γαλανόπουλος (1/1).

Την μεγαλύτερη συμμετοχή στο passing game είχαν ο Πινέδα (15 πάσες σε μόλις 48 λεπτά), ο Γαλανόπουλος (10 σε μόλις 30 λεπτά), ο Γιόνσον (10) και ο Τσούμπερ (8).

Τα περισσότερα λάθη (πέντε) κατέγραψε ο Τσούμπερ, από τέσσερα είχαν οι Ρότα, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αραούχο. Μεγαλύτερος... "κλέφτης" ο Βίντα (πέντε κλεψίματα). Τέσσερα είχε ο Στάνκοβιτς και τρία ο Σιμάνσκι. Στα περισσότερα φάουλ (τρία) υπέπεσε ο Ελίασον, δύο είχε ο Κάλενς. Περισσότερα κερδισμένα φάουλ είχε ο Σιμάνσι (δύο).

Πολλές πρωτιές!

Πρώτο γκολ με τα κιτρινόμαυρα για τον Νίκλας Ελίασον (και μάλιστα στο γήπεδο όπου πέρυσι υπάστει σοβαρό τραυματισμό), πρώτα γκολ με τα κιτρινόμαυρα και για τον Μιλάντ Μοχαμάντι. Πρώτη ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Κώστα Γαλανόπουλο (δύο έχει συνολικά στην Super League, η αμέσως προηγούμενη μας γυρίζει πίσω στην αγωνιστική περίοδο 2018-2019).

Το σερί της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής: «Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και με αυτή τη νίκη έσπασε το σερί με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες που είχαν σημειωθεί στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης και παράλληλα συνέχισε εκείνο που την θέλει να μην έχει ηττηθεί σε 14 διαδοχικά παιχνίδια με τους Αρκάδες.

Από την 1η Οκτωβρίου 2017 που ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 στην έδρα του απέναντι στην ΑΕΚ, έχουν διεξαχθεί 14 αναμετρήσεις στις οποίες υπάρχουν δέκα νίκες των Κιτρινόμαυρων και τέσσερις ισοπαλίες.

Μάλιστα στα έξι από αυτά τα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα, ενώ ως γηπεδούχος έχει έξι νίκες σε έξι αναμετρήσεις και τα υπόλοιπα οκτώ έχουν διεξαχθεί στην έδρα του Αστέρα, όπου υπάρχουν τέσσερις νίκες της ΑΕΚ και τέσσερις ισοπαλίες.

Αν προστεθούν και οι δύο αναμετρήσεις που έδωσαν ενδιάμεσα για το Κύπελλο Ελλάδος οι δύο ομάδες, τότε το σερί ανεβαίνει στις 16 αναμετρήσεις χωρίς ήττα για την ΑΕΚ. Αυτό είναι το δεύτερο διαδοχικό ματς που η ΑΕΚ επικρατεί με 3-0 στο φετινό πρωτάθλημα, αφού προηγήθηκε η νίκη επί του Παναιτωλικού την προηγούμενη εβδομάδα στο εξ αναβολής της 1ης αγωνιστικής.
»

Προς την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Άλλο ματς βλέπατε;

Διάβασα την (επίσημη) ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης και έχω μία μεγάλη απορία; Μεγαλομέτοχοι, διοικούντες και υπεύθυνος τύπου (θα μου πεις τι να κάνει αυτός, έχει λόγο;) άλλο παιχνίδι βλέπατε; Μοιρασμένες κάρτες (6 έναντι 5) μοιρασμένα φάουλ (δύο περισσότερα εις βάρος της ΑΕΚ, 9-11) και σας έφταιξε η διαιτησία;

Σας "πείραξε" η κόκκινη κάρτα στον Καστάνιος; Λογικό (από την μία), αλλά όταν ο παίκτης κινείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να γκρεμίσει τον αντίπαλό του και όχι για να διεκδικήσει την μπάλα (η οποία βρίσκεται αλλού) δεν είναι ο ορισμός της κίτρινης;

Έπρεπε να του χαριστεί δηλαδή για να είστε χαρούμενοι; Και κάτι ακόμη: στην αντίστοιχη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (στην Τρίπολη) δόθηκαν δύο πέναλτι εις βάρος σας, τριπλάσιες κίτρινες κάρτες (σε σχέση με τους "πράσινους") και 50% περισσότερα (εις βάρος σας) φάουλ. Ανακοίνωση όμως δεν είδα. Όλα καλά τότε, ε;

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ (2022)

Μία... "ξεζουμισμένη" ΑΕΚ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Στέψη ή παράταση αγωνίας;

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...