Αχ Ευρώπη, αχ Ευρώπη...

Κηφισιά - ΑΕΚ
Για να θυμηθούμε και λίγο τον Τζιμάκο (Πανούση). Στον τίτλο αναφέρομαι και στο γεγονός ότι η ΑΕΚ παραμονές Ευρωπαϊκών αγώνων έχει το κακό... συνήθειο να "πετάει" βαθμούς! Μπλαζέ, υπερβολικά χαλαρή (και) στην Καισαριανή "χαλάλησε" δύο (ακόμη) βαθμούς επειδή το μυαλό βρισκόταν στο... παιχνίδι με την Μαρσέιγ.

Πως προέκυψε η ισοπαλία με την Κηφισιά; Εξαιτίας του rotation που έκανε ο Αλμέιδα, εξαιτίας του κοουτσαρίσματος του Αλμέιδα, εξαιτίας της διαιτησίας, εξαιτίας του ότι ακολουθεί Ευρωπαϊκό παιχνίδι; Η άποψή μου συγκλίνει στο τελευταίο.

Το rotation το αποκλείω χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της αρχικής ενδεκάδας έχουν αγωνισθεί στα περισσότερα από τα (δέκα) μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Για τους λόγου το αληθές (στις παρενθέσεις οι αριθμοί των αγώνων του εκάστοτε παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα): Αθανασιάδης (2), Σιντιμπέ (4), Μήτογλου (6), Κάλενς (6), Μοχαμάντι (7), Γαλανόπουλος (9), Ελίασον (10), Γιόνσον (9), Πισάρο (7), Τσούμπερ (8), Πόνσε (7). Στην τελική όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε νεοφώτιστη ομάδα (που έχει και απουσίες) και είσαι η ΑΕΚ το rotation δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να θεωρηθεί δικαιολογία.

Όσον αφορά το κοουτσάρισμα και τις επιλογές του Αλμέιδα επίσης δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. Λογική ενδεκάδα και λογικές αλλαγές, με εξαίρεση ίσως την χρησιμοποίηση του Μοχαμάντι ως αριστερό στόπερ όταν βγήκε ο Κάλενς, αυτό είναι μία επιλογή που (ίσως) "σηκώνει" κουβέντα.

Στο θέμα της διαιτησίας (και αν επηρέασε το αποτέλεσμα) δεν θα σταθώ.

Και πάμε στην βασική (κατ εμέ) αιτία της ισοπαλίας στην Καισαριανή. Μετά την αναμέτρηση στην Τρίπολη είχα γράψει για το κακό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ:

«Που οφείλεται η κακή εικόμα του πρώτου ημιχρόνου με μία ΑΕΚ κακή, ασύνδετη, αργή, χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό; Δεν έχω ιδέα... Στο παιχνίδι της Μασσαλίας που ακολουθεί (η Ευρώπη είναι... πλανεύτρα, γνωστό αυτό και μπρος στην Μασσαλία ποιος... ασχολείται με την Τρίπολη);»

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η ΑΕΚ στα παιχνίδια πρωταθλήματος παραμονές Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων υστερεί σε ένταση και σε συγκέντρωση. Ακόμη και οι επιλογές του Αλμέιδα με βάση το παιχνίδι με την Μαρσέιγ έγιναν κι όχι με βάση το ματς στην Καισαριανή.

Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιήθηκε ο Αθανασιάδης (και όχι ο Στάνκοβιτς) για να πάρει ματς καθώς αυτός θα παίξει (υποχρεωτικά) κόντρα στην Μαρσέιγ, γι' αυτό έμεινε στον πάγκο ο Βίντα και εκτός αποστολής ο Μουκουντί (για να ξεκουρασθεί), πιθανά γι' αυτό δηλώθηκαν να εκτίσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι.

Θεωρώ δεδομένο ότι αν δεν είχε πρόβλημα ο Ρότα αυτός θα ξεκινούσε κι όχι ο Σιντιμπέ. Προσοχή δεν υπονοώ ότι αυτό ευθύνεται για την "γκέλα", απλά τα αναφέρω ως τον τρόπο που αντιμετώπισε (ίσως και υποσυνείδητα) ο ποδοσφαιρικός οργανισμός της ΑΕΚ την εν λόγω αναμέτρηση.

Στα του αγώνα, η ΑΕΚ μπήκε "φουριόζα" στο πρώτο τέταρτο και μετά κάποιος... έκλεισε τον διακόπτη! Κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ έπρεπε να είχε "κλειδώσει" το ματς με δεύτερο γκολ (τις ευκαιρίες τις είχε).

Υπάρχουν και οι αποκαλούμενες ως "επαγγελματικές" νίκες. Στο πρόγραμμα είναι κι αυτές, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη και απαιτητική περίοδο από άποψη αγώνων. Δεν σου μπήκε το δεύτερο γκολ; "Σβήσε" το ματς! Πόσο δύσκολο είναι; Τι κάναμε στο τέλος;

Γιατί το παιχνίδι έγινε Run 'N' Gun; Ποιον ωφελούσε αυτό; Όταν γίνεται μία (Πανσερραϊκός) είναι ατυχία, όταν γίνεται δεύτερη (ΟΦΗ) σύμπτωση, όταν γίνεται τρίτη; Ξεχώρισα τον Ελίασον (και μόνο). Εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Σιντιμπέ. Στα ντέρμπι και στα "μεγάλα" ματς είναι από πολύ καλός και πάνω, στα "μικρά" είναι αρνητικός!!!

Άφαντος ο Τσούμπερ στα άκρα (αριστερά), αισθητά καλύτερος όταν πέρασε στον άξονα (πίσω από τον σέντερ φορ). Οι επαφές του Πισάρο με την μπάλα είναι εξαιρετικές, δείχνει την ποιότητά του, αλλά η προσφορά του στην ομάδα ακόμη αναζητείται!

Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει η ΑΕΚ να αρχίσει να παίρνει γκολ από τους σέντερ φορ της. Δεν μπορεί σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος ο απολογισμός και των τριών σέντερ φορ της ομάδας (Λιβάι, Πόνσε, Φαν Βέερτ) να είναι μόλις... ένα γκολ!!! Το αφήνουμε, πάμε παρακάτω...

Η στατιστική απεικόνιση της (ισόπαλης) αναμέτρησης στην Καισαριανή με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Κηφισιά - ΑΕΚ
1 Γκολ 1
0 Ασίστ 0
7 Τελικές προσπάθειες 18
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 9
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
0 Κεφαλιές 4
6 Αποκρούσεις 1
25 Επεμβάσεις 7
19 Κλεψίματα 19
10 Φάουλ 13
1 Οφσάιντ 3
5 Κόρνερ 8
29 Λάθη 34
3/10 Γεμίσματα 14/30

Σε ατομικό επίπεδο παίκτης της ΑΕΚ δεν σκόραρε, συνεπώς δεν υπήρξε και ασίστ για να την πιστωθεί κάποιος. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες τις είχε ο Ελίασον (πέντε, όλα με σουτ, τα τέσσερα εντός περιοχής) και τον ακολούθησε ο Πόνσε (τέσσερις, οι τρεις με κεφαλιά).

Τα περισσότερα γεμίσματα (6/11) είχε ο Ελίασον και τον ακολούθησαν ο Γιόνσον με πέντε (τα δύο εύστοχα) και ο Μοχαμάντι (1/4). Στο passing game βοήθησαν περισσότερο ο Σιντιμπέ με τον Γαλανόπουλο (από τέσσερις πάσες), από τρεις είχαν οι Γιόνσον, Τσούμπερ, Πόνσε και Ελίασον.

Στα περισσότερα λάθη υπέπεσε ο Σιντιμπέ (7), δύο λιγότερα (5) ο Γαλανόπουλος. Μεγαλύτεροι "κλέφτες" ο Μοχαμάντι και ο Σιντιμπέ (από τέσσερα κλεψίματα), τρία είχε ο Μήτογλου. Τρεις (από τις επτά) επεμβάσεις για τον Μοχαμάντι, δύο ο Αθανασιάδης. Τρία φάουλ κέρδισε ο Σιντιμπέ, από δύο ο Πισάρο και ο Γαλανόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη