Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

ΑΕΚ
Ψεκάστε (1-0 Λιβάι Γκαρσία), σκουπίστε (2-0 Σέρχιο Αραούχο), τελειώσατε (3-0 Πέτρος Μάνταλος)! Η ΑΕΚ επικράτησε στο ρελαντί με 3-0 της Λαμίας και επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Καισαριανή με την Κηφισιά και την εντός έδρας ήττα από την Μαρσέιγ.

Τρίτο παιχνίδι σε χρονικό διάστημα οκτώ ημερών (Σάββατο - Πέμπτη - Κυριακή) προστιθέμενο σε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα. Το παιχνίδι με την Λαμία είχε τρία στάδια. Στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι στο γκάζι (αν και δεν έχασε ευκαιρίες). Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα έριξε λίγο ταχύτητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε σε διαχείριση (δυνάμεων), το "έσβησε" το ματς. Λέγαμε ότι (και) αυτές οι νίκες είναι όχι απλά μέσα στο πρόγραμμα, αλλά σχεδόν επιβεβλημένες για να βγει το πρόγραμμα - "βουνό" του φθινοπώρου. Οφείλω να ομολογήσω ότι με κούρασε η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και ότι... σκυλοβαρέθηκα, αλλά εξακολουθώ να το θεωρώ απαραίτητο.

Μακάρι (πχ) να είχαν κυλήσει έτσι τα παιχνίδια με Πανσερραϊκό ή Κηφισιά. Υπολογίστε ότι μέχρι στιγμής (σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, τις 15 Αυγούστου το πρώτο ματς) η ΑΕΚ έχει δώσει 19 παιχνίδια!!! Ένδεκα για το πρωτάθλημα και οκτώ για την Ευρώπη (μαζί με τα προκριματικά του Αυγούστου).

Σιγά, μπορεί να πει κάποιος, μιλάμε για σχεδόν έξι αγώνες ανά μήνα. Ναι αλλά συνυπολογίστε και τις αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων. Σε κάθε διακοπή "αδειάζουν" τα Σπάτα, φεύγει διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών. Στην τρέχουσα διακοπή την "έκαναν" δώδεκα παίκτες και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δεκαπέντε αν συνυπολογίσουμε τον Μουκουντί (που κλήθηκε αλλά ενόχλησης δεν πήγε), τον ανέτοιμο Γκατσίνοβιτς (που δεν κλήθηκε) και τον τραυματία Ζίνι (που επίσης δεν κλήθηκε).

Ως προς το παιχνίδι με την Λαμία δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα προς ανάλυση, πέραν του ότι η ΑΕΚ σκόραρε τρεις φορές σε μόλις δέκα τελικές και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε πλην της φάσης του 89ου λεπτού. Εντυπωσιακός Σιμάνσκι, ήταν παντού, ανταποκρινόμενος πλήρως στον σύνθετο ρόλο του (όταν μετατρέπεται σε τρίτο στόπερ, είτε για να καλύψει όποιο μπακ προωθείται, είτε για να ξεκινήσει το "χτίσιμο" από πίσω). Από κοντά σε απόδοση ο Βίντα.

Βέβαια δεν... αποτελεί και τίτλο τιμής όταν σε εντός έδρας παιχνίδι κόντρα σε ασθενένεστερο αντίπαλο καλύτεροι παίκτες σου είναι ο ανασταλτικός μέσος και ο κεντρικός αμυντικός, αλλά είπαμε οι "επαγγελματικές" νίκες είναι στο πρόγραμμα. Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στην Νέα Φιλαδέλφεια με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - Λαμία
3 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
10 Τελικές προσπάθειες 5
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
0 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
2 Κεφαλιές 2
1 Αποκρούσεις 1
16 Επεμβάσεις 30
39 Κλεψίματα 42
15 Φάουλ 15
0 Οφσάιντ 1
4 Κόρνερ 4
47 Λάθη 47
12/33 Γεμίσματα 6/17

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη