Κάντε δώρο την νίκη στον Ματίας...

AEK
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023: Άγιαξ - ΑΕΚ (ήττα και Ευρωπαϊκός αποκλεισμός)
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023: Παναιτωλικός - ΑΕΚ (ισοπαλία σαν... ήττα)
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023: Πανσερραϊκός - ΑΕΚ

Τρίτο παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας (δηλαδή με ταξίδια) σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Κι όλα αυτά για μία ΑΕΚ που εμφανίζεται "σκασμένη" και αποδεκατισμένη (λόγω των πολλών απουσιών). Οι ανταγωνιστές της (στο ίδιο χρονικό διάστημα);

Ο Παναθηναϊκός είχε δύο ματς στην Αθήνα (στο Περιστέρι και με Μακάμπι Χάιφα στο γήπεδό του) συν ένα στον Βόλο.

Ο Ολυμπιακός πήγε στις Σέρρες, έπαιξε εντός με Τόπολα και πάει στο Περιστέρι (δηλαδή επίσης μόλις ένα ματς εκτός Αθηνών) και ο ΠΑΟΚ πήγε στην Τρίπολη, εντός με Ελσίνκι και πηγαίνει στην Αθήνα (για το ματς με Κηφισιά).

Θεωρώ αυτονόητο ότι το πρόγραμμα της ΑΕΚ αυτήν την εβδομάδα είναι (μακράν) πιο "βαρύ". Έγραφα μετά το παιχνίδι στο Αγρίνιο:

"Γκελάραμε" και πάμε την Πέμπτη στις Σέρρες όπου δεν περιμένω να δω τίποτε διαφορετικό αφενός γιατί το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό για να διορθωθούν πράγματα κι αφετέρου γιατί θα είναι το τρίτο (και μάλιστα εκτός έδρας) παιχνίδι της ΑΕΚ σε διάστημα μίας εβδομάδας. Τουλάχιστον να μην έχουμε τόσους πολλούς απόντες...

Ως προς το τελευταίο δεν... σταθήκαμε τυχεροί. Μετρήστε: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Πινέδα, Αραούχο, Πόνσε, Άμραμπατ, Κάλενς, Πισάρο και Φερνάντες. Εννέα στο σύνολο! Σχεδόν μία ενδεκάδα δηλαδή! Ας είναι, πάμε να κλείσουμε με νίκη το 2023 και να πάρει το καλύτερο δώρο για την εορτή του ο Ματίας, ο οποίος έχει σήμερα γενέθλια.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό ήταν στις 9 Ιανουαρίου 2011, όταν η ΑΕΚ είχε φύγει με νίκη 3-1 από το Δημοτικό στάδιο Σερρών με δύο γκολ του Λυμπερόπουλου και ένα του Μπλάνκο, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Γεωργιάδης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και την περσινή σεζόν για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου πάλι η ΑΕΚ είχε φύγει με νίκη 3-1 από τις Σέρρες, αφού στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-0.

Συνολικά έχουν βρεθεί για το πρωτάθλημα 24 φορές με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό και από τις πρώτες αναμετρήσεις τους η ομάδα των Σερρών είχε χτίσει μια παράδοση, στην οποία δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα της ως γηπεδούχος, ενώ στα πρώτα έντεκα είχε δύο ήττες.

Από τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της και επικράτησε στα οκτώ από τα 13 ματς που έδωσαν στις Σέρρες και αντέστρεψε τις ισορροπίες.

Το πιο συχνό σκορ βέβαια μεταξύ τους είναι το 1-1 που έχει παρουσιαστεί πέντε φορές και ακολουθούν οι νίκες της ΑΕΚ με 1-0 και του Πανσσεραϊκού με 2-0 που έχουν από τέσσερις εμφανίσεις.

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ είναι με 5-1 στις 8 Μαρτίου 2009 με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο να σημειώνουν από δύο τέρματα και το άλλο να έρχεται από τον Σκόκο.

Ο Θωμάς Μαύρος είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κάνει χατ τρικ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και αυτό συνέβη στις 6 Μαΐου 1979, στη νίκη της ΑΕΚ με 5-2. Τα άλλα γκολ ήρθαν από τον Αρδίζογλου και τον Μπάγεβιτς, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσιώλας και Αναστασιάδης.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 24
Νίκες Πανσερραϊκού: 8
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΑΕΚ: 10
Γκολ: 21-28

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 15η (κανονική σεζόν)
Αναμέτρηση: Πανσερραϊκός - ΑΕΚ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 17:00
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Σερρών

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αρκαδίας), Βεργέτης (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη