Νικάμε κούραση, απογοήτευση, απουσίες για την κορυφή

ΑΕΚ
Πολλαπλά τα βάρη που καλείται να σηκώσει στις πλάτες της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του Αγρινίου για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Πέραν του προφανούς (του αντιπάλου της δηλαδή, που είναι ο Παναιτωλικός) οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έχουν να διαχειριστούν - αντιμετωπίσουν - νικήσουν:

α) την απογοήτευση που προέκυψε από την ήττα στο Άμστερνταμ και τον αποκλεισμό από την συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων,

β) την κόπωση που προκύπτει από ένα τόσο απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδια, μόλις τέσσερα 24ωρα πριν και

γ) τις -για ακόμη μία φορά- πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς στην Αθήνα έμειναν οι Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο, Άμραμπατ, Κάλενς, Πισάρο και Στάνκοβιτς.

Πιθανός σύμμαχος των ποδοσφαιριστών; Η γνώση ότι η ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι τους δίνει την δυνατότητα να περάσουν -σε περίπτωση νίκης στο Αγρίνιο- στην κορυφή της βαθμολογίας. Είχα αναρωτηθεί αρκετές φορές πέρυσι "αν ζαλίζει η κορυφή" πριν από αντίστοιχα παιχνίδια.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Τέσσερις διαδοχικές νίκες σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό έχει η ΑΕΚ, η οποία δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού στην έδρα του με την ΑΕΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 με 2-1 (26', 51' Καμαρά / 76' Σιμόες), ενώ με το ίδιο σκορ είναι και η τελευταία νίκη της ομάδας του Αγρινίου σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Κιτρινόμαυρους, η οποία έγινε στο ΟΑΚΑ στις 16 Ιανουαρίου 2022.

Η ΑΕΚ το 2017-18 σημείωσε την ευρύτερη νίκη της στο Αγρίνιο, με σκορ 4-1.

Οι Μπακασέτας (6’), Χριστοδουλόπουλος (36'), Αραούχο (44'), Λόπες (61') σκόραραν για τους Κιτρινόμαυρους, ενώ ο Μοράρ στο 68ο λεπτό μείωσε για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη συνάντηση της ιστορίας τους είχε γίνει στο Αγρίνιο στις 4 Ιανουαρίου 1976, στην παρθενική χρονιά του Παναιτωλικού στην Α’ Εθνική και η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1.

Ο Αλεξιάδης ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του Αγρινίου, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν οι Δέδες (5'), Νικολάου (13') και Παπαϊωάννου (43').

Οι τρεις από τις επτά νίκες της ΑΕΚ είναι με 3-1, σκορ που είναι το πιο συχνό στις μεταξύ τους κόντρες, ενώ και οι τρεις νίκες του Παναιτωλικού είναι με διαφορετικά σκορ.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 11
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 8
Γκολ: 10-23

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 14η (κανονική σεζόν)
Αναμέτρηση: Παναιτωλικός - ΑΕΚ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 17:00
Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Μανούχος (Αργαλίδας)
Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Στάικος (Λάρισας)
4ος διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Βεργέτης (Αρκαδίας)
ΑVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη