Αντίδραση με πεντάρα και τρία μεγάλα ΝΑΙ

AEK
Την στιγμή της σέντρας, το απόγευμα της Κυριακής, στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου η ΑΕΚ παρατάχθηκε (κόντρα στον Ατρόμητο) με τα εξής δεδομένα:

1) Την απογοήτευση που (δεδομένα) προέκυψε από τον αποκλεισμό από το κύπελλο.

2) Τα 120 λεπτά απαιτητικού εκτός έδρας αγώνα λίγα 24ωρα πριν, την Τετάρτη, με τον Άρη στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" για το κύπελλο.

3) Την κόπωση που προέκυψε από τα τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι σε διάστημα μόλις δέκα ημερών (07/01 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2, 10/01 ΑΕΚ - Άρης 0-0, 14/01 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2, 17/01 Άρης - ΑΕΚ 1-1).

4) Τις -για μία ακόμη φορά- πάμπολλες απουσίες, εννέα στο σύνολο (Γκαρσία, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος, Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Ζίνι).

5) Το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι σε διάστημα δύο εβδομάδων κόντρα σε αντίπαλο που "έτρεχε" αήττητο σερί δεκατριών (13) αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Υπενθυμίζω ότι στο Περιστέρι άφησαν βαθμούς τόσο ο Παναθηναϊκός (ήττα με 3-2), όσο και ο Ολυμπιακός (ισοπαλία 0-0).

Με όλα αυτά τα δεδομένα περίμενα ένα (πολύ) δύσκολο παιχνίδι. Ένα "κλειστό" ματς που (λογικά) θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Και τί είδα; Την... περσινή ΑΕΚ! Επιβλητική, εντυπωσιακή, καταιγιστική, με διάθεση, έμπνευση, "φρεσκάδα" και φαντασία.

Δεν αναφέρομαι τόσο στα πέντε γκολ, όσο στην γενικότερη εικόνα της ομάδας στον αγώνιστικό χώρο. Όταν σου έχουν βγει όλα σε απόλυτο βαθμό δεν υπάρχουν πολλά (αγωνιστικά) να σχολιάσεις. Θα σταθώ όμως στα τρία μεγάλα ΝΑΙ που αναφέρω και στον τίτλο:

ΝΑΙ ρε Πόνσε, κάτι τέτοιο είχαμε κατά νου το καλοκαίρι που αποκτήθηκες. Δεύτερη "μεγάλη" εμφάνιση του Αργενινού στο (φετινό) πρωτάθλημα (η πρώτη ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ παρότι δεν σκόραρε). Τον έβλεπα στα προηγούμενα παιχνίδια κι αναρωτιόμουν αν είναι ο ίδιος παίκτης που γνωρίζαμε από την προηγούμενη θητεία του. Ελπίζω με το χατ τρικ να "ξεμπούκωσε" και να μας δείξει αυτή την... εκδοχή στην συνέχεια.

ΝΑΙ ρε Γκάτσι, επιτέλους σε απολαύσαμε σε όλη την μεγαλοπρέπειά σου. Επιτέλους είδαμε τον περσινό Γκατσίνοβιτς, τον αέρινο, τον πυραυλοκίνητο που "σμπαραλιάζει" τις αντίπαλες άμυνες. Τον τελευταίο καιρό έδειχνε ότι είχε επανέλθει σωματικά (ως προς τα τρεξίματά του κι όχι μόνο), αλλά κάτι του έλειπε. Λάθος πάσες (ή πάσες σε λάθος χρόνο), κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια (και εκβίαση προσπαθειών). Ίσως το γκολ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" να τον "έλυσε".

ΝΑΙ ρε Σταύρο (Πήλιο), αυτή ήταν εμφάνιση που δείχνει γιατί ο Ματίας σε πήρε τηλέφωνο και σου εξήγησε για ποιον λόγο σε θέλει στην ΑΕΚ (και "χάλασες" την συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να έρθεις). Έχεις κάνει καλό (τηρουμένων των αναλογιών) ξεκίνημα και η χθεσινή σου "γεμάτη" εμφάνιση (μας) δείχνει ότι η ΑΕΚ μπορεί να στηριχθεί επάνω σου τα επόμενα χρόνια.

Οι αναφορά στους τρεις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν, κάθε άλλο. Όλοι κυμάνθηκαν από το "καλός" και πάνω. Δεν μπορώ να μην κάνω μία ειδική μνεία στον Στάνκοβιτς και στον Γιόνσον. Εξαιρετικοί!

Συνεχίζουμε. Πλέον η κατάσταση ομαλοποιείται (με ένα παιχνίδι την εβδομάδα) και η ομάδα δείχνει (αν και ένα παιχνίδι είναι πολύ μικρό δείγμα γραφής) ότι επανακάμπτει εν όψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια αρχή: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 19η
Αναμέτρηση: Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-5
Σκόρερ: 2', 15', 58' Πόνεσε, 35' Κάλενς, 66' Γιόνσον
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη