Περί Μπακασέτα...

Τάσος Μπακασέτας
Θέμα της ημέρας (μαζί με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη στην Θεσσαλονίκη για το κύπελλο) στον ευρύτερο ποδοσφαιρικό οργανισμό της ΑΕΚ είναι η (φερόμενη) απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα από τον Παναθηναϊκό. Τα σχόλια (αν κρίνω από όσα διάβασα σε ιστοσελίδες και social media) είναι μοιρασμένα.

Αφήνουμε στην άκρη το οικονομικό (από ότι διαβάζω στοίχησε ένα εκατομμύριο η αγορά του, ενώ σε τέσσερις - πέντε μήνες θα μπορούσε να τον πάρει δωρεάν, συν το μεγάλο του συμβόλαιο που υπερβαίνει μαζί με τα bonus το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως) ας το εξετάσουμε αμιγώς ποδοσφαιρικά το θέμα.

Χωρίς να υπολογίζουμε το συναισθηματικό κομμάτι (φόρεσε την φανέλα μας και είναι -κατά δήλωση του ιδίου- ΑΕΚτζής) χρειαζόταν η ομάδα τον Μπακασέτα; Η περσινή ΑΕΚ, όχι! Η φετινή, ίσως. Στην περσινή "υπερηχητική" ομάδα, που "πατούσε γκάζι" και εξαφανιζόταν από το οπτικό πεδίο των αντιπάλων της, ο Τάσος δεν χωρούσε (ως βασικός τουλάχιστον).

Γρήγορη σκέψη, αλλά όχι εξίσου γρήγορα πόδια δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο περσινό πλάνο (παρά μόνο ως αλλαγή σε συγκεκριμένες συνθήκες αγώνα). Δίπλα στους "υπερηχητικούς" Πινέδα, Σέρχιο, Γκάτσι, Λιβάι νομίζω ότι ο Τάσος δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Προσωπική άποψη βέβαια και μπορεί να κάνω και λάθος.

Απεναντίας στην φετινή ΑΕΚ που πηγαίνει σε πιο "χαμηλές πτήσεις", όχι με το πόδι πατημένο στο γκάζι, που δεν πιέζει (στα 4/4α του γηπέδου, ούτε καν στα 3/4α σε αρκετά ματς) μέχρι "σκασμού" ακόμη και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Τάσος ίσως είχε ρόλο. Εξάλλου ο Πισάρο (παρότι αποκτήθηκε για αριστερά) δεν είναι ούτε γρηγορότερος ή ούτε εκρηκτικότερος.

Στο σύστημα του Ματίας ο Μπακασέτας μπορούσε να αγωνισθεί μόνο πίσω από τον επιθετικό. Ίσως και στην κορυφή της επίθεσης (αν έλειπαν τα σέντερ φορ, όπως πχ γίνεται κάποιες φορές με τον Τσούμπερ). Δεν τον "βλέπω" ως οκτάρι (δίπλα στον αμυντικό χαφ δηλαδή, αυτή η θέση του ταιριάζει μόνο ότι μία ομάδα παίζει με τρία κεντρικά χαφ, όπως πχ στο 4-3-3 της Εθνικής), δεν τον "βλέπω" στα άκρα (και να συγκλίνει), το έχουμε ξαναδεί το συγκεκριμένο έργο.

Ο Τάσος είναι παίκτης του άξονα. Άρα; Πίσω από τον κεντρικό επιθετικό η ΑΕΚ έχει τον Τσούμπερ, τον Αραούχο και (εν δυνάμει) τον Πινέδα και τον Μάνταλο (τον Πισάρο δεν τον αναφέρω γιατί μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάτι). Υπάρχει χώρος για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή εκεί; Αν συνυπολογίσουμε και το ύψος του ετησίου συμβολαίου (1,5+) του αρχηγού της Εθνικής νομίζω ότι ορθώς η ΑΕΚ δεν έκανε κίνηση...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη