Χωρίς αμυντικό χαφ και με... αναπληρωματική άμυνα

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης παρατάχθηκε χωρίς (κλασικό) ανασταλτικό μέσο και με μία αμυντική τετράδα που δεν ξέρω αν είχαν ξαναπαίξει μαζί ακόμη και σε... οικογενειακό διπλό! Με (το... πολυεργαλείο) Πινέδα στο "έξι" και με Ραντόνια (παρότι ήταν διαθέσιμοι τόσο ο Ρότα όσο και ο Σιντιμπέ), Μήτογλου, Κάλενς και Πήλιο στην άμυνα.

Χωρίς επίσης τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο και ανέτοιμους ακόμη (για ενενηντάλεπτο) τους Σέρχιο, Πάολο, Γαλανόπουλο. Κι όμως όλα αυτά πέρασαν στο "ντούκου" εξαιτίας της απόδοσης της ομάδας. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο από την στιγμή που μπήκε ο Λιβάι.

Θεωρώ το τελικό σκορ (4-2) τιμητικό για τον Αστέρα Τρίπολης με βάση την εικόνα του αγώνα. Ας είναι... Τί (και ποιους) ξεχώρισα; Τον Έκι με τα δύο ακόμη τέρματα, επτά στα τελευταία τρία παιχνίδια. Τον Μάνταλο που ήταν εξαιρετικός. Του πιστώθηκαν δύο ασίστ και θα μπορούσε να έχει άλλες τόσες και περισσότερες, με τις πάρε - βάλε πάσες που μοίρασε σε Λιβάι, Στίβεν (κι όχι μόνο).

Δείχνει να επανέρχεται στην κατάσταση του φθινοπώρου (διαστήμα στο οποίο ήταν εξαιρετικός) ο Ελίασον. Δεν μπορώ όμως να μην κάνω ειδική αναφορά στον Λιβάι Γκαρσία. Το πως βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, το πως χειρίζεται την μπάλα (και τα αντίπαλα στόπερ), η ορμή, η δύναμή του, η τεχνική του κατάρτιση. Όλα, χάρμα οφθαλμών!

Τρίτη συνεχόμενη νίκη και συνεχίζουμε. Ακολουθεί ντέρμπι πρωτοπόρων και "δικεφάλων" στην Τούμπα. Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στην Νέα Φιλαδέλφεια με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 4-2
4 Γκολ 2
3 Ασίστ 1
22 Τελικές προσπάθειες 8
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
4 Κεφαλιές 2
0 Αποκρούσεις 6
16 Επεμβάσεις 27
27 Κλεψίματα 29
11 Φάουλ 17
2 Οφσάιντ 2
6 Κόρνερ 5
30 Λάθη 39
10/31 Γεμίσματα 3/12

Σε ατομικό επίπεδο, Πόνσε (δύο), Λιβάι και Τσουκάνοβιτς (αυτογκόλ) πέτυχαν τα τέρματα της ΑΕΚ. Μάνταλος (δύο) και Ελίασον οι ασίστμεν της ΑΕΚ. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες επιχείρησε ο Λιβάι Γκαρσία (πέντε) και ο Τσούμπερ (τέσσερις). Δύο γκολ σε τρεις τελικές για τον Πόνσε, τρεις είχε και ο Μάνταλος.

3/7 γεμίσματα για τον Ελίασον, 2/4 για τον Ραντόνια. Στο passing game μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν ο Μάνταλος (επτά πάσες) και οι Τσούμπερ, Πινέδα (από τέσσερις). Στα περισσότερα λάθη υπέπεσε ο Ραντόνια (πέντε) και οι Ελίασον, Αραούχο, Πινέδα, Πήλιος (από τρία).

Μεγαλύτερος "κλεφτης" ο Κάλενς με έξι κλεψίματα, από τέσσερα είχαν ο Μάνταλος, ο Ραντόνια και ο Στάνκοβιτς. Περίπου τις μισές επεμβάσεις της ομάδας είχε ο Μήτογλου (7 στα 16). Τα περισσότερα φάουλ κέρδισαν ο Μάνταλος, ο Ελίασον και ο Πινέδα (από τρία).

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια αρχή: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 21η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 4-2
Σκόρερ: 25', 26' Πόνσε, 43' Τσουκάνοβιτς (αυτ.), 76' Γκαρσία / 45+3' Μπαρτόλο, 90' Μιριτέλο
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Έπιασε Πέτρο Μάνταλο και Βαγγέλη Βλάχο ο Έκι Πόνσε