Νέα (χαλαρή) τριάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...

ΑΕΚ
Μία ακόμη άνετη και "επαγγελματική" νίκη για την ΑΕΚ, 3-1 εκτός έδρας επί της Λαμίας, που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής. Για ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ δεν "θάμπωσε" και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, αλλά ήταν κυρίαρχη και συμπαγής φθάνοντας εύκολα στην νίκη. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήταν ουσιαστικότατοι με τρία τέρματα και δύο δοκάρια σε 15 τελικές προσπάθειες. Δηλαδή το 1/3ο των τελικών είτε βρήκε δίχτυα, είτε δοκάρι.

"Γεμάτο" παιχνίδι από Πινέδα, Τσούμπερ, Πήλιο, Ελίασον, αλλά κατά την ταπεινή μου κρίση ο τίτλος του MVP πρέπει να δοθεί είτε στον Βίντα, είτε στον Άμραμπατ (το έχω ξαναγράψει, είναι σίγουρα 37 ετών ή μας... τρολάρει;). Μου θύμισε Ντέμη το γκολ του Τσούμπερ. Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος" με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Λαμία - ΑΕΚ 1-3
1 Γκολ 3
0 Ασίστ 3
7 Τελικές προσπάθειες 15
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 4
19 Επεμβάσεις 12
19 Κλεψίματα 20
11 Φάουλ 16
1 Οφσάιντ 2
3 Κόρνερ 4
27 Λάθη 30
6/15 Γεμίσματα 11/26

Σε ατομικό επίπεδο, Βίντα, Ελίασον και Τσούμπερ χρίσθηκαν σκόρερ, στους Άμραμπατ (δύο) και Πινέδα πιστώθηκαν οι ασίστ. Οι δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν στην θέση του σέντερ φορ (Πόνσε και Αραούχο) ολοκλήρωσαν το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια! Το 1/3ο των τελικών (πέντε) είχε ο Ελίασον, από δύο για Τσούμπερ και Πήλιο.

3/3 γεμίσματα ο Τσούμπερ, 2/6 ο Ελίασον και 2/8 ο Άμραμπατ. Από τα πόδια του Ορμπελίν Πινέδα περνούσε περισσότερο το παιχνίδι της ΑΕΚ (επτά πάσες), τέσσερις είχε ο Γιόνσον και από τρεις οι Τσούμπερ, Πήλιος. Στα περισσότερα λάθη υπέπεσαν ο Πόνσε και ο Πινέδα (από πέντε), από τέσσερα είχαν ο Γιόνσον και ο Σιντιμπέ.

Κορυφαίος στα κλεψίματα ο Στάνκοβιτς με οκτώ (από τα συνολικά είκοσι της ΑΕΚ), δεύτερος και αρκετά μακριά ο Πινέδα που είχε τρία. Στα περισσότερα φάουλ (τρία) υπέπεσε ο Άμραμπατ, τα περισσότερα κέρδισε ο Πήλιος (τρία). Συνεχίζουμε, την Τετάρτη (28 Φεβρουαρίου 2024, 19:00) υποδεχόμαστε τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κυριακή (3 Μαρτίου 2024, 19:30) αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας τον Άρη στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη