Η προαναγγελία του αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΚ
Η πρωτοπόρος (με 55 βαθμούς) ΑΕΚ υποδέχεται στην Νέα Φιλαδέλφεια τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα (που έχει 17 βαθμούς, όσους και ο Βόλος με την Κηφισιά). Και οι δύο ομάδες καίγονται για βαθμούς, για τελείως διαφορετικούς λόγους βέβαια.

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν όταν ο πρώτος φιλοξενεί τον ουραγό (αν και οι δύο σερί εντός έδρας γκέλες του Παναθηναϊκού και η... παραλίγο γκέλα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης είναι νωπές στην μνήμη μας).

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει εννέα νίκες και τρεις ισοπαλίες (με Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό) σε δώδεκα παιχνίδια. Στον αντίποδα η ομάδα των Ιωαννίνων έχει τις περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα, Δεκατρείς (13), τις επτά (7) εκτός έδρας. Σκοράρει 0,9 γκολ ανά παιχνίδι και χρειάζεται 9,9 τελικές προσπάθειες για να βρει δίχτυα. Έχει δεχθεί 43 τέρματα σε 24 παιχνίδια.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Η ΑΕΚ έχει υποδεχθεί 26 φορές τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και μετρά 21 νίκες έναντι δύο των Ηπειρωτών, ενώ τα υπόλοιπα τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Απέναντι στον ΠΑΣ η ΑΕΚ έχει σημειώσει μια από τις ευρύτερες νίκες της ιστορίας της, το 7-2 στις 3 Ιουνίου 1979, με έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας να βρίσκουν δίχτυα σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Tάσος Κωνσταντίνου σημείωσε δύο τέρματα στο 3ο και το 59ο λεπτό, ενώ σκόραραν ακόμη οι Ντούσαν Mπάγεβιτς (11’), Τάκης Nικολούδης (26’) Χρήστος Aρδίζογλου (29’), Μίμης Δομάζος (36’) και Θωμάς Mαύρος (48’).

Για τους φιλοξενούμενους τα γκολ ήρθαν από τον Βασίλη Παπαχρήστου (61’) και τον Δημήτρη Σεϊταρίδη (67’).

Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κανείς δεν έφτασε στο χατ τρικ.

Ο τελευταίος που το κατάφερε είναι ο Σέρχιο Αραούχο, στη νίκη με 3-1 στις 14 Ιανουαρίου 2018. Στην ίδια λίστα βρίσκονται οι Μπουονανότε, Καφές, Σωτ. Κωνσταντινίδης, Εστερχάζι, Δίντσικος, Τάσος και Μαύρος.

Πρώτος σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Θωμάς Μαύρος με έξι γκολ, ενώ από τρία έχουν οι Χρήστος Αρδίζογλου και Γιάννης Δίντσικος.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της ΑΕΚ σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1990 με 1-0, χάρη σε γκολ πέτυχε ο Λάκης Παπαϊωάννου, το οποίο μάλιστα ήταν και το τελευταίο από τα 75 που σημείωσε ο Κατερινιώτης άσος στην καριέρα του στην Α’ Εθνική.

Ο ΠΑΣ δεν δέχθηκε γκολ ούτε στη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του επί της Ένωσης, το 2-0 στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου 2021, με τέρματα των Σάντι Κρίζμαν και Ζαν-Μπατίστ Λεό.

Τα δημοφιλέστερα σκορ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι το 3-1 και το 2-0 με τέσσερις εμφανίσεις το καθένα, ενώ από τρεις φορές έχουν προκύψει το 2-1 και το 3-0.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 26
Νίκες ΠΑΟΚ: 21
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΚ: 3
Τέρματα: 63-22

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 25η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ημερομηνία: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 19:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)
1ος Βοηθός: Απτοσόγλου (Αθηνών)
2ος Βοηθός: Δ. Βεργέτης (Αργολίδας)
4ος διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Δυτικής Αττικής)
VAR: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)
AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...