Με προσοχή, συγκέντρωση και σύνεση...

ΑΕΚ
Μία (θεωρητικά) εύκολη αποστολή θα (πρέπει να) έχει η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (18 Φεβρουαρίου 2024, 19:00) υποδεχόμενη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας την Κηφισιά στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν πριν το παιχνίδι όταν η ομάδα που απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή φιλοξενεί την προτελευταία της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες (με Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό) σε ένδεκα παιχνίδια. Στον αντίποδα η Κηφισιά (η οποία διαθέτει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 47 γκολ παθητικό και μία από τις χειρότερες επιθέσεις με 22 γκολ ενεργητικό) εκτός έδρας έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Αυτό βέβαια είναι η μία ανάγνωση της (στατιστικής) πραγματικότητας, η άλλη μας λέει ότι η ΑΕΚ έχει (αρκετές για τα δεδομένα και τις προσδοκίες της) βαθμολογικές απώλειες κόντρα σε ομάδες από το δεύτερο μισό της βαθμολογίας (βλ. Πανσερραϊκό δύο φορές, ΟΦΗ, Κηφισιά και Παναιτωλικό).

Διαβάζω για απουσίες και απώλειες, συγνώμη όταν η ομάδα έχει επιστρέψει στην "κανονικότητα" του ενός αγώνα ανά εβδομάδα και υποδέχεται τον προτελευταίο δεν υφίσταται τέτοια δικαιολογία (όχι πως την χρησιμοποίησε ποτέ ο Ματίας, ακόμη και σε παιχνίδια που θα είχε δίκιο να το κάνει).

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι των δύο ομάδων στον Α’ Γύρο για την 10η αγωνιστική της Super League. Εκείνη ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην μεγάλη κατηγορία. Οι δύο ομάδες, όμως, είχαν παρελθόν τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος, όσο και στη μοναδική παρουσία της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική το 2013-14.

Συνολικά είχαν αναμετρηθεί έξι φορές, με την ΑΕΚ να έχει δύο νίκες για τους αγώνες πρωταθλήματος και τρεις για τις συναντήσεις τους στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ η Κηφισιά έχει πάρει μια ισοπαλία 1-1 στις 23 Δεκεμβρίου 2021 στη ρεβάνς του Κυπέλλου μετά την ήττα της με 4-0 στο πρώτο ματς.

Η Κηφισιά σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Super League στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον ΟΦΗ, ενώ στη συνέχεια έμεινε στο 0-0 στην έδρα της με το Βόλο. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη λευκή ισοπαλία της στο πρωτάθλημα και το δεύτερο ματς που δεν δέχθηκε τέρμα αυτή τη σεζόν.

Στο 0-0 είχε μείνει και στο εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στις 22 Οκτωβρίου 2023. Η τελευταία φορά που είχε αντιμετωπίσει νεοφώτιστη ομάδα στη Super League η ΑΕΚ ήταν το 2019-20, όταν σημείωσε δύο νίκες επί του Βόλου, με 3-2 εντός έδρας και 3-1 στη Μαγνησία. Η αμέσως προηγούμενη ήταν η Λαμία, την οποία κέρδισε πρώτα στη Φθιώτιδα με 1-0 και στη συνέχεια εντός έδρας με 2-0.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: -
Νίκες ΠΑΟΚ: -
Ισοπαλίες: -
Νίκες ΑΕΚ: -
Τέρματα: -

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 23η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Κηφισιά
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 19:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)
4ος διαιτητής: Ανδρέας Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)
VAR: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη