Μία... ντουζίνα ισοπαλίες...

ΑΕΚ
Μετά την "γκέλα" (γκέλα ήταν όπως εξελίχθηκε το ματς) με τον Άρη στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η ΑΕΚ συμπλήρωσε μία.. ντουζίνα ισοπαλίες την φετινή αγωνιστική περίοδο. Δώδεκα ισοπαλίες σε 38 παιχνίδια. Σχεδόν μία ανά τρία παιχνίδια. Πέρυσι ολοκλήρωσε την σεζόν (πρωτάθλημα και κύπελλο, Ευρώπη δεν είχε) με (μόλις) πέντε ισοπαλίες σε 44 αναμετρήσεις. Σχεδόν μία, ανά εννέα ματς. Οι (μέχρι τώρα) φετινές ισοπαλίες της ΑΕΚ ανά διοργάνωση:

Super League (17 νίκες - 8 ισοπαλίες - 1 ήττα)

Ευρώπη (2 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες)

Κύπελλο (0 νίκες - 2 ισοπαλίες - 0 ήττες)

Είναι χαρακτηριστικό πως στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες ισοπαλίες από τις ομάδες της πρώτης επτάδας. Υπάρχουν πέντε ομάδες (Ατρόμητος 10, ΟΦΗ 10, Πανσερραϊκός 9, Κηφισιά 9 και ΠΑΣ Γιάννινα 9) στην Super League που έχουν περισσότερες.

Στον αντίποδα η ΑΕΚ ηττάται πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι. Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 είχαμε έξι ήττες (πέντε στο πρωτάθλημα και μία που δεν κόστισε στο κύπελλο). Φέτος (στις εγχώριες διοργανώσεις) μόλις μία (από τον ΟΦΗ, στο κύπελλο αποκλειστήκαμε -μετά από δύο ισοπαλίες- στα πέναλτι).

Θα (μας) ρωτήσει κάποιος "και τί σημαίνουν όλα αυτά εν όψει μάλιστα και των play off"; Δεν ξέρω (ακόμη), δεν το σπουδαιολόγησα (ακόμη), ως ενδιαφέρον στατιστικό το αναφέρω και το καταγράφω...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη