Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...

Λαμία - ΑΕΚ
Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, να συζητηθούν και να αναλυθούν όταν ένα παιχνίδι ολοκληρώνεται με σκορ 4-0, όπως η νίκη της ΑΕΚ στην Λαμία στην πρεμιέρα των play off. Μία ΑΕΚ απόλυτα συγκεντρωμένη, που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει μ(ούτε μία) φάση.

Πιθανολογώ πως αυτό οφείλεται και στην ταυτόχρονη παρουσία των Σιμάνσκι - Γιόνσον στο κέντρο. Εικάζω ότι μάλλον "τρόμαξε" ο Ματίας με τα πέντε τέρματα που δέχθηκε η ΑΕΚ στα δύο δύο τελευταία παιχνίδι της κανονικής περιόδου (με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη), γι' αυτό και "θωράκισε" το κέντρο με δύο ανασταλτικούς μέσους.

"Φωτιά" και οι δύο σέντερ φορ της ΑΕΚ, με τον Πόνσε να είναι μέσα στο πρώτο γκολ (τρομερή προβολή) και να πετυχαίνει με πανέμορφο τρόπο το δεύτερο, ενώ ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα της Λαμίας. Από την άλλη ο Λιβάι μπήκε και... έκανε τα δικά του.

Λαμία - ΑΕΚ
Δύο καταπληκτικά γκολ, 13 στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια. Υπάρχει και μία άλλη φάση όμως που με "ξεσήκωσε" από την καρέκλα μου, αλλά δεν περιλαμβάνεται στο βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα γιατί δεν προέκυψε φάση: εκείνο το καταπληκτικό άδειασμα στον Τζανετόπουλο από δεξιά όπου (κυριολεκτικά) του "έσπασε" την μέση.

Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε (ο Τζανετόπουλος) γιατί όντως τραυματίσθηκε (μόνος του) στην φάση! Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της πρεμιέρα των play off στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος" με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Λαμία - ΑΕΚ 0-4
0 Γκολ 4
0 Ασίστ 1
2 Τελικές προσπάθειες 21
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 11
0 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
1 Κεφαλιές 4
4 Αποκρούσεις 0
44 Επεμβάσεις 5
25 Κλεψίματα 27
14 Φάουλ 10
0 Οφσάιντ 1
1 Κόρνερ 12
43 Λάθη 34
4/8 Γεμίσματα 11/42

Σε ατομικό επίπεδο, Κάλενς, Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία (δύο γκολ) οι σκόρερ της αναμέτρησης, στον Λάζαρο Ρότα (από πλάγιο - να που υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο ασίστ με το χέρι!) πιστώθηκε η μοναδική ασίστ του αγώνα (του Λιούμπισιτς στο 4-0 γιατί δεν πιστώθηκε ως ασίστ, επειδή δεν εκτέλεσε άμεσα ο Λιβάι αλλά έκανε πρώτα προσποίηση στον αμυνόμενο;).

Πόνσε, Μάνταλος και Πινέδα έκαναν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (από τέσσερα), εντυπωσιακό 2/2 για τον Λιβάι! Ελίασον (3/13) και Μάνταλος (4/13) τα περισσότερα γεμίσματα. Ο Λάζαρος Ρότα είχε την μεγαλύτερη συνεισφορά στο passing game (οκτώ πάσες), από έξι είχαν ο Μάνταλος και ο Πήλιος.

Η κατηγορία "Αποκρούσεις" είναι... λευκή (μηδέν) δείγμα του πόσο δεν απειλήθηκε η ΑΕΚ, με τη Λαμία να έχει μόλις δύο τελικές στα τελευταία λεπτά (κι αυτές εκτός εστίας). Μεγαλύτεροι "κλέφτες" οι δύο ανασταλτικοί μέσοι (Σιμάνσκι, Γιόνσον) που είχαν από πέντε κλεψίματα.

Συνεχίζουμε επιστρέφοντας στην κορυφή (μετά την εντός έδρας ήττα του ΠΑΑΟΚ από τον Άρη), με την συνέχεια να... αργεί, καθώς η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!