Δεν (θα) είναι εύκολο παιχνίδι...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ο τίτλος δεν αναφέρεται (προφανώς) στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Θεωρώ ότι έχουν (πλήρη) επίγνωση της κατάστασης. Αναφέρεται κυρίως σε όσους (πολλοί; λίγοι;) πιστεύουν ότι η αναμέτρηση στην Τούμπα θα είναι εύκολη νίκη της ΑΕΚ και "σφιχταγκάλιασμα" του τίτλου.

Υπό μία έννοια και σε ένα εντελώς επιφανειακό επίπεδο έτσι δείχνει. Η ΑΕΚ προέρχεται από μία μεγάλη νίκη και δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις (με Άρη εκτός και Παναθηναϊκό εντός έδρας). Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ (δείχνει να) βρίσκεται σε "κακό φεγγάρι". Δύο ήττες (με κάτω τα χέρια) και αποκλεισμός από την Μπριζ, ήττα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ισοπαλία (σαν ήττα) στην Λαμία.

Έχει ο ΠΑΟΚ πιθανότητες για το πρωτάθλημα; Μαθηματικά ναι. Του απομένουν τέσσερα παιχνίδια, αλλά τι παιχνίδια! Με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό εντός και Άρη εκτός έδρας! Θα καταφέρει να κάνει το απόλυτο με τόσο δύσκολο πρόγραμμα; Πάρα πολύ δύσκολο. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να περιμένει "στραβοπάτημα" (τουλάχιστον μία ισοπαλία δηλαδή) της ΑΕΚ στα δύο τελευταία ματς.

Σε κάθε περίπτωση ο σημερινός αγώνας είναι η τελευταία πιθανότητα του "δικεφάλου" του Βορρά" να παραμείνει "ζωντανός" και να ξεπεράσει την (μίνι) αγωνιστική κρίση που δείχνει να διέρχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η νίκη είναι σημαντική (για τον ΠΑΟΚ) ακόμη και για οικονομικούς λόγους.

Πόσος κόσμος θα πάει στο γήπεδο της Τούμπας για τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με ΠΑΟΚ χωρίς τον στόχο του τίτλου και πόσοι όταν η ομάδα θα είναι μέσα στο κυνήγι του πρωταθλήματος (έστω και με αμυδρές ή μόνο μαθητικές ελπίδες);

Στα τρία φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων, η ΑΕΚ είχε μία πολύ άνετη (πολύ πιο εύκολη από όσο "μαρτυρά" το 2-0) επικράτηση στην Νέα Φιλαδέλφεια στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας. Εν συνεχεία ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και μάλιστα με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο, με την ΑΕΚ να προηγείται (1-0 στην Τούμπα, 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια) και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει και να αποσπά βαθμό στο ίδιο χρονικό σημείο (89ο λεπτό).

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που δεν παρατά το παιχνίδι (ακόμη κι αν δεν του βγαίνει). Θα τον δείτε πολλές φορές φέτος να σκοράρει στο φινάλε. Πιο πρόσφατες περιπτώσεις στην Λαμία (δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων) και στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων).

Μαντεψιά ενδεκάδας; Δεν θα μπω στην διαδικασία, μας έχει στείλει πολλές φορές στον... κουβά ο Ματίας! Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ.

Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 73
Νίκες ΠΑΟΚ: 33
Ισοπαλίες: 25
Νίκες ΑΕΚ: 15
Τέρματα: 97-63

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 8η (play off)
Αναμέτρηση: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Κυριακή 28 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης: 19:30
Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Σρόντερ (Γερμανίας)
Βοηθοί: Γκρουντζίνσκι (Γερμανίας), Νέιτζελ (Γερμανίας)
4ος διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)
VAR: Γκέραχ (Γερμανίας)
AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Το νέο (αήττητο) σερί της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό