Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

ΑΕΚ
Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, εύκολη και (σχετικά) ξεκούραστη νίκη. Χωρίς (ιδιαίτερο) κόπο ξεπέρασε η ΑΕΚ το εμπόδιο της 5ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League 2023-2024 και επέστρεψε στις νίκες, αλλά και στην κορυφή (με τον ΠΑΟΚ να υπολείπεται ενός αγώνα πάντως).

Οι εντυπώσεις μου από το παιχνίδι; Εξαιρετική ΑΕΚ στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Πολύ καλή γενικότερα στην πρώτη ώρα αγώνα. Μετά "σβήσαμε" (παρά τις αλλαγές που υποτίθεται ότι θα έφερναν φρεσκάδα). Το τελευταίο ημίωρο το απολάμβανες μόνο αν ήσουν στο γήπεδο, με τα συνθήματα και τον παλμό και την ενέργεια της εξέδρας.

Αν το παρακολουθούσες από την τηλεόραση λογικά "σκυλοβαρέθηκες" κι αναρωτιόσουν πότε θα τελειώσει ο αγώνας (γιατί δεν σου πάει η καρδιά να το κλείσεις πριν το τελικό σφύριγμα). Σοβαρή και συγκεντρωμένη η ΑΕΚ, δέχθηκε μόλις τέσσερις τελικές και επί της ουσίας μόνο μία φάση (εκείνη του 17ου λεπτού με την επέμβαση του Αθανασιάδη).

Στο εν λόγω παιχνίδι η ΑΕΚ βελτίωσε τον αριθμό των τελικών προσπαθειών της (16, όταν είχε 9 με Ολυμπιακό και 10 με ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο), αλλά (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) το (δημιουργικό) πρόβλημα δεν λύθηκε, η ΑΕΚ δεν βγάζει καθαρές ευκαιρίες. Πόσες -πλην των γκολ- ¨καθαρές" ευκαιρίες της ΑΕΚ θυμάστε (και) από το ματς με τον Άρη;

Βέβαια για να είμαστε ρεαλιστές (και δίκαιοι) όταν οι Τσούμπερ, Σέρχιο και Γκάτσι είναι κατώτεροι του αναμενομένου και ο Λιβάι δεν μπορεί να πιάσει ρυθμό λόγω των συνεχών προβλημάτων τραυματισμού, δεν είναι είναι παράλογο να συμβαίνει αυτό. Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της πέμτης αγωνιστικής των play off στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - Άρης 2-0
2 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
16 Τελικές προσπάθειες 4
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
2 Κεφαλιές 1
2 Αποκρούσεις 6
6 Επεμβάσεις 22
26 Κλεψίματα 29
22 Φάουλ 16
1 Οφσάιντ 1
4 Κόρνερ 2
35 Λάθη 29
18/30 Γεμίσματα 4/9

ΑΕΚ
Σε ατομικό επίπεδο, ο (MVP) Πόνσε πέτυχε τα δύο τέρματα της αναμέτρησης, Στον Χατζισαφί (η πρώτη) και στον Ελίασον (η δεύτερη) πιστώθηκαν οι δύο ασίστ.

Ο σκόρερ είχε και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι (τέσσερις), τρεις είχε ο Τσούμπερ. Υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα γεμίσματα για τους ποδοσφαιριστές μας. Ξεχώρισαν οι Ελίασον (6/9), Χατζισαφί (4/5), Πόνσε (2/2), Πινέδα (2/3), Γκατσίνοβιτς (2/3).

Στα περισσότερα λάθη υπέπεσαν ο Πινέδα και ο Ελίασον (από έξι), πέντε είχε ο Ρότα και από τέσσερα οι Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Χατζισαφί. Μεγαλύτερος "κλέφτης" ήταν ο Αθανασιάδης (πέντε), από τέσσερα κλεψίματα είχαν οι Βίντα και Πινέδα.

Σε τέσσερα φάουλ υπέπεσε ο Γιόνσον, τα περισσότερα κέρδισαν ο Ρότα και ο Ελίασον (από τρία). Δεν... ξεμπερδέψαμε με τον Άρη, τον ξαναβρίσκουμε μπροστά μας (και μάλιστα εκτός έδρας) την προσεχή Κυριακή (Κυριακή 21 Απριλίου 2024, 19:30) στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου των play off...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη