Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

Ελίασον
Η αμέσως προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ είχε νικήσει τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος (στο πρωτάθλημα) μας γυρίζει σχεδόν μία επταετία πίσω. 24 Σεπτεμβρίου 2017. Έδρα; ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός, κόντρα στην ροή του αγώνα, βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και τότε αρχίζει το... πάρτι με τα δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την ολική ανατροπή στο 89ο λεπτό με τον Πέτρο Μάνταλο!

Σε όλα τα παιχνίδια που μεσολάβησαν (μέχρι και το νικηφόρο 1-0 της περασμένης Κυριακής με τον Ελίασον) με γηπεδούχο την ΑΕΚ η νίκη ήταν είδος προς... εξαφάνιση. Ακόμη και στην περσινή χρονιά του νταμπλ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει στο γήπεδό της τον Ολυμπιακό σε επίπεδο πρωταθλήματος (μία ήττα, μία ισοπαλία). Το έκανε βέβαια στο κύπελλο, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Μετά το 3-2 του 2017, σε δέκα αναμετρήσεις με τους "κιτρινόμαυρους" ως γηπεδούχους, έχουν σημειωθεί πέντε ισοπαλίες και πέντε νίκες του Ολυμπιακού. Οι επτά αγώνες ήταν στο ΟΑΚΑ και οι τρεις τελευταίες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με δύο διαδοχικές ισοπαλίες στα τελευταία τους ματς εκεί (0-0 πέρυσι στα play off και 1-1 στον πρώτο γύρου του φετινού πρωταθλήματος).

Τί συνδέει την πλέον πρόσφατη με την αμέσως προηγούμενη εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα; Ο Πέτρος Μάνταλος. Το 2017 πέτυχε το νικητήριο γκολ, το 2024 έδωσε την (υπέροχη) ασίστ για το (νικητήριο) γκολ του Νίκλας (παρότι τυπικά δεν του πιστώθηκε ασίστ).

Η διοργανώτρια αρχή μας λέει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:

«Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 είχε η ΑΕΚ να σημειώσει εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Τότε, στο ΟΑΚΑ παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, αντέδρασε και με δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (64’, 80’) και ένα του Πέτρου Μάνταλου (89’) πήρε τους τρεις βαθμούς.

Από τότε είχαν διεξαχθεί δέκα αναμετρήσεις με την ΑΕΚ ως γηπεδούχο, στις οποίες μετρούσε πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ελίασον στις οκτώ αναμετρήσεις που έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (6 Super League 2 Κύπελλο Ελλάδος).

Ο Σουηδός σκόραρε για έκτη φορά με τα χρώματα της ΑΕΚ και όλες είναι για το πρωτάθλημα, ενώ μόνο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έχει βρει δύο φορές δίχτυα.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έσπασε την παράδοση που είχαν δημιουργήσει οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους ντέρμπι, αφού δεν υπήρχε νίκη γηπεδούχου για οκτώ διαδοχικές αναμετρήσεις.

Παράλληλα οι Κιτρινόμαυροι έμειναν για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι αήττητοι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους, η οποία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από το 1961 μέχρι το 1963 και επαναλήφθηκε ακόμη δύο φορές (1984-1986 και 1994-1997).

Αυτή ήταν η 23η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ως γηπεδούχος, ενώ μετρά ακόμη 25 ισοπαλίες, ενώ οι Ερυθρόλευκοι έχουν 21 νίκες.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δεν (θα) είναι εύκολο παιχνίδι...

Το νέο (αήττητο) σερί της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!