Πρωταθληματική νίκη! (videos)

ΑΕΚ
Το λιγότερο παραγωγικό παιχνίδι της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι της ΑΕΚ με μονοψήφιο αριθμό τελικών (μόλις οκτώ). Στο ισόπαλο 1-1 η ΑΕΚ δημιούργησε μονοψήφιο αριθμό τελικών στην αντίπαλη εστία, μόλις οκτώ (8).

Ήταν -μέχρι και χθες- το μόνο ματς της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα με μονοψήφιο αριθμό τελικών. Στην επικράτηση με 1-0 για τα play off είχαμε μόλις εννέα τελικές προσπάθειες στην εστία του Τζολάκη. Μόλις μία περισσότερη από το αρνητικό ρεκόρ μας.

Η ΑΕΚ φέτος έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό (και θα ακολουθήσει και τέταρτη). Και στα τρία ματς είχαμε (συνολικά) 29 τελικές. Παρόλα αυτά το "κοντέρ" έγραψε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση ή μήπως όχι;

Από όσο το αντιλήφθηκα και το κατάλαβα το πλάνο του Αλμέιδα ήταν να ακυρώσει πρωτίστως τον Ολυμπιακό και να "χτυπήσει" στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού θεωρώντας πως οι "ερυθρόλευκοι" που έχουν χάσει αρκετό έδαφος στο πρωτάθλημα θα έβγαιναν στο φινάλε μαζικά μπροστά για την νίκη (αν είχε διατηρηθεί η ισοπαλία).

Για αυτόν τον λόγο τα δύο αμυντικά χαφ (Σιμάνσκι, Γιόνσον) ή ο Πινέδα (αντί του Τσούμπερ, έξτρα χαφ δηλαδή). Δείτε ακόμη και την τακτική προσήλωση (ιδιαίτερα στον ανασταλτικό χαρακτήρα) παικτών όπως ο Άμραμπατ και ο Γκατσίνοβιτς (μήπως μετρήσατε πόσες φορές δοκίμασε να περάσει το κέντρο ο Ροντινέι;).

Του βγήκε (του Ματίας); Με βάση το (νικηφόρο) αποτέλεσμα, ναι. Κρίνουμε μόνο με βάση το αποτέλεσμα; Όχι, αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω, κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε φέτος τον Ολυμπιακό και μέχρι τώρα μας βγαίνει.

Μου άρεσε η ΑΕΚ χθες; Όχι, σε καμία περίπτωση αλλά αναγνωρίζω πως υπάρχουν και αυτές οι νίκες στο πρόγραμμα. (Όπως υπάρχουν και αντίστοιχες βαθμολογικές απώλειες της ΑΕΚ, αλλά ας μην το πιάσουμε τώρα!)

Πάντως το ότι αποκλειστικός στόχος της ΑΕΚ ήταν η νίκη (και δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει) αποδεικνύεται από το ποιοι παίκτες υπήρχαν στον πάγκο. Ένας πάγκος χωρίς αμυντικούς (πλην Κάλενς), χωρίς ανασταλτικό χαφ και μόνο επιθετικούς - μεσοεπιθετικούς (συν αναπληρωματικό τερματοφύλακα).

Τι (και ποιους) ξεχώρισα; Τον Αθανασιάδη, τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και τον Γιόνσον. Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της δεύτερης αγωνιστικής των play off στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0
1 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
9 Τελικές προσπάθειες 12
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 3
8 Αποκρούσεις 3
16 Επεμβάσεις 27
30 Κλεψίματα 29
15 Φάουλ 17
1 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 4
45 Λάθη 43
9/28 Γεμίσματα 10/19

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ελίασον πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Δεν πιστώθηκε ασίστ στον Μάνταλο. Τις περισσότερες τελικές είχε ο Γκατσίνοβιτς (τρεις), 100% ποσοστό ευστοχίας για τον Νίκλας (1/1).

Εξαιρετικός Μάνταλος με 3/3 εύστοχα γεμίστα, 2/7 ο Άμραμπατ, 1/5 ο Χατζισαφί, 0/3 ο Γκατσίνοβιτς. Ο Πινέδα είχε την μεγαλύτερη συνεισφορά στο passing game (έξι πάσες), από πέντε είχαν ο Ρότα και ο Γκατσίνοβιτς. Στα περισσότερα λάθη υπέπεσαν οι Πινέδα, Άμραμπατ, Λιβάι, Χατζισαφί (από έξι), πέντε είχε ο Γκατσίνοβιτς.

Εντυπωσιακός Αθανασιάδης με οκτώ αποκρούσεις (και μία επέμβαση συν τέσσερα κλεψίματα). Μεγαλύτεροι "κλέφτες" οι Μουκουντί, Αθανασιάδης, Γιόνσον, Πινέδα (από τέσσερα). Κορυφαίος στις επεμβάσεις ήταν ο Μουκουντί (με πέντε), από τρεις είχαν ο Βίντα και ο Χατζισαφί.

Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσε ο Σιμάνσκι (πέντε), τα περισσότερα κέρδισαν ο Γκατσίνοβιτς (πέντε) και ο Μουκουντί (τέσσερα). Συνεχίζουμε χωρίς ανάσα, μας περιμένει την Τετάρτη (3 Απριλίου 2024, 21:00) στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" ο "λαβωμένος" Παναθηναϊκός.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δεν (θα) είναι εύκολο παιχνίδι...

Το νέο (αήττητο) σερί της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!