Δεν μου καίγεται "καρφί"...

Λαμία - ΑΕΚ
Το ξέρω πως φαντάζει περίεργο (ή και οξύμωρο) στον μέσο φίλο της ΑΕΚ, αλλά δεν με ενδιαφέρει (καθόλου) για το τι θα συμβεί (αγωνιστικά εννοώ) στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσουμε την σεζόν νικηφόρα και αν προκύψει από Θεσσαλονίκη μεριά αποτέλεσμα που να μας δίνει τον τίτλο καλώς να ορίσει!

Με ενδιαφέρουν μόνο πράγματα (ή καταστάσεις) που βρίσκονται στο χέρι μας (εν προκειμένω, στο... πόδι μας), δηλαδή να νικήσουμε. Ούτως ή άλλως (δεν ξέρω για ποιον λόγο, μορφή ψυχολογικής άμυνας ίσως;) δεν τρέφω ελπίδες για θετικό (προς εμάς) αποτέλεσμα στην συμπρωτεύουσα και δεν συνηθίζω να αγχώνομαι για κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω.

Ας κάνουμε εμείς την δουλειά μας και... ότι βρέξει ας κατεβάσει! Από Δευτέρα θα κάνουμε τον γενικότερο απολογισμό της φετινής σεζόν (και ο οποίος θα είναι ανεξάρτητος από το αν θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ή θα τερματίσουμε δεύτεροι).

Φινάλε σεζόν λοιπόν στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια (για sold out διάβασα). Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Αυτό είναι το 16ο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες, με την ΑΕΚ να έχει διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα της με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και χωρίς να δεχθεί τέρμα (16-0).

Αυτή τη σεζόν, σε τρεις αναμετρήσεις μεταξύ τους η ΑΕΚ έχει ισάριθμες νίκες και με τη Λαμία να σκοράρει μόνο στο μεταξύ τους για τον Β' Γύρο που έγινε στην έδρα της (1-3).

Στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κανονική περίοδο οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-0 (10' Γκαρσία, 36' Αραούχο, 90+4' Μάνταλος).

Η ΑΕΚ έχει εννέα διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας, στις οκτώ από τις οποίες δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα και αυτό το σερί ξεκίνησε μετά το μοναδικό 0-0 των δύο ομάδων στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στο γήπεδο της Λαμίας.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει σημειώσει έξι τέρματα σε έξι αναμετρήσεις απέναντι στη Λαμία, με τα τρία να είναι με γηπεδούχο την ΑΕΚ και τα άλλα τρία στη Φθιώτιδα.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 7
Νίκες ΑΕΚ: 7
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0
Τέρματα: 16-0

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 10η (play off)
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Λαμία
Ημερομηνία: Κυριακή 19 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Κροχ (Δανία)
Βοηθοί: Χούμελγκαρντ (Δανία), Βόλενμπεργκ (Δανία)
4ος διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
VAR: Χάνσεν (Δανία)
ΑVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)
Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη