Στέψη ή παράταση αγωνίας;

Λιβάι Γκαρσία
Επιστρέφει η ΑΕΚ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, επιστρέφει και το AEKology στις... αρθρογραφικές υποχρεώσεις! Και με τι παιχνίδι! Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ (την στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό). Ίσως υπάρξει στέψη σήμερα το βράδυ, ίσως και όχι και το... θρίλερ συνεχισθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής (που θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική). Τι περιμένω από το σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"; Πέραν του κλισέ "μία πραγματική μάχη", δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Τα δεδομένα:

1) Ο Ολυμπιακός, που έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο και το μυαλό του βρίσκεται κυρίως στον τελικό του Conference League, θα δώσει το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι (Άστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδος, ενώ η ΑΕΚ προέρχεται από αγωνιστική απραξία 17 ημερών. Δηλαδή ξεκούραστη μεν, αλλά χωρίς αγωνιστικό ρυθμό δε (και η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ομάδα ρυθμού).

2) Παρότι στον Ολυμπιακό δεν τρέφουν ελπίδες για τον τίτλο, μία αναμέτρηση (ειδικά) κόντρα στην ΑΕΚ (του Μελισσανίδη) δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορη. Για τον οργανισμό του Ολυμπιακού είναι τελικός των τελικών. Ας μην περιμένουμε (όσοι περιμένουν τέλος πάντων) χαλαρότητα από τον σημερινό αντίπαλό μας γιατί θα βρεθούμε προ (δυσάρεστων) εκπλήξεων.

Προσπάθεια μαντεψιάς ενδεκάδας δεν θα κάνω (όλο στον... κουβά με στέλνει ο Ματίας και... πολύ καλά κάνει). Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Η ΑΕΚ έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικά ματς χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό εντός και εκτός έδρας. Η τελευταία νίκη των Ερυθρολεύκων για το πρωτάθλημα ήταν στις 12 Μαρτίου 2023 με 1-3 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, οι Κιτρινόμαυροι είναι αήττητοι στις τέσσερις τελευταίες τους επισκέψεις στο στάδιο Καραϊσκάκης, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στις 13 Φεβρουαρίου 2022 με 1-0 και τότε να υπάρχουν χρονικά δύο ισοπαλίες και δύο νίκες της ΑΕΚ.

Στις αναμετρήσεις τους για τη διαδικασία των Playoffs με τον τρόπο διεξαγωγής της τελευταίας πενταετίας, υπάρχουν δύο νίκες του Ολυμπιακού ως γηπεδούχου, μια ισοπαλία και μια νίκη της ΑΕΚ, η οποία επετεύχθη στα περσινά Playoffs με 3-1.

Μόλις στα τρία από τα δέκα τελευταία τους παιχνίδια έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, τα τέσσερα από αυτά έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα και τα άλλα τρία έχουν ολοκληρωθεί με νίκη του φιλοξενούμενου. Στις εννέα αναμετρήσεις τους για τα Playoffs και στις δύο έδρες, υπάρχουν πέντε νίκες του Ολυμπιακού, δύο της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 68
Νίκες Ολυμπιακού: 38
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΑΕΚ: 17
Τέρματα: 123-52

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2023-24
Αγωνιστική: 9η (play off)
Αναμέτρηση: Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Στίλερ (Γερμανίας)
Βοηθοί: Γκίτελμαν (Γερμανίας), Μπορσχ (Γερμανίας)
4ος διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)
VAR: Περλ (Γερμανίας)
AVAR: Τριτσώνης (Αθηνών)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη