Καλή συνέχεια Tom (van Weert)

Tom van Weert
Ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου αποτελεί και επισήμως ο Tom van Weert (Τομ Φαν Βέερτ) μετά από δύο σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ. Αποχαιρετιστήρια (και ευχαριστήρια) ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν έχω διαβάσει ακόμη, παρότι ανακοινώθηκε ήδη από άλλη ομάδα. Τέλος πάντων.

Ο Ολλανδός φορ αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως αναπληρωματικός του Λιβάι Γκαρσία και την περασμένη σεζόν "υποβιβάστηκε" σε τρίτο (ιεραρχικά) σέντερ φορ της ΑΕΚ μετά τον Λιβάι και τον Πόνσε.

Ο Φαν Βέερτ αγωνίσθηκε σε (μόλις) 19 παιχνίδια πρωταθλήματος (13 πρόπερσι και 6 πέρυσι), 643 αγωνιστικά λεπτά στο σύνολο με απολογισμό έξι γκολ σε 31 τελικές προσπάθειες, μοίρασε 16 πάσες (8+8), υπέπεσε σε 17 λάθη, κέρδισε επτά φάουλ και υπέπεσε σε άλλα τόσα, ενώ δεν αντίκρυσε κάρτα (ούτε κίτρινη, ούτε κόκκινη).

Στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ έχει μείνει η (γενικότερη) εντύπωση - αίσθηση ότι ίσως και να "αδικήθηκε" από τον Αλμέιδα (ως προς τον χρόνο συμμετοχής), αλλά προφανώς ο Ματίας είχε καλύτερη εικόνα του ποδοσφαιριστή βλέποντάς τον καθημερινά.

Εξακολουθεί πάντως να μου έχει μείνει στην μνήμη το "σκηνικό" με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια (στα play off σεζόν 2022-2023). Βρισκόμαστε στις καθυστερήσεις, οι δύο ομάδες στο "λευκό" 0-0 και ο Ματίας ήθελε να βάλει επιθετικό για τα τελευταία λεπτά.

Η επιλογή ήταν ένα αμούστακο παιδί (Ζίνι) στην θέση του Άμραμπατ κι όχι ο Τομ (που βρισκόταν στον πάγκο). Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι ο Φαν Βέερτ δεν υπολογίζεται (παρότι παρέμεινε και την επόμενη περίοδο στην ομάδα, έστω και ως τρίτος σέντερ φορ). Καλή τύχη και καλή συνέχεια Tom...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη