"Άγουρη" ακόμη για Ευρώπη η ΑΕΚ

Το ότι προκρίθηκε η Saint Etienne είναι το φυσιολογικό. Παρουσιαζόταν (δικαίως) εξ' αρχής ως το μεγάλο φαβορί. Αυτό που μας έδειξε η χθεσινή αναμέτρηση ήταν πως η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη ακόμη για Ευρώπη. Νέα ομάδα, που χτίζεται βήμα - βήμα, δεν έχει την εμπειρία (ως ομάδα) για να κάνει την υπέρβαση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πάλεψε, τα "έδωσε" όλα. Όσο το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0 είχε τις ελπίδες της. Μόλις μπήκε το γκολ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Γαλλική ομάδα υπερτερούσε σε δύο πράγματα: σε φυσικές δυνάμεις (ταχύτητα, αντοχή, δύναμη) και εμπειρία. Σε αυτά στηρίχθηκε και προκρίθηκε. (Ακόμη κι ο προπονητής της Saint Etienne είπε στην συνέντευξη τύπου πως η ομάδα του και η ΑΕΚ είναι του ιδίου επιπέδου αγωνιστικά αν εξαιρέσει κανείς την εμπειρία των Γάλλων.)

Η ΑΕΚ το πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Δεν νομίζω πως πίστεψε κανείς στην ανατροπή. Πιθανότατα ούτε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Νομίζω πως έγινε εμφανές με τον πλέον "οδυνηρό" τρόπο πως η Ευρώπη δεν είναι στο "φετινό κάδρο" της διοίκησης της ΑΕΚ. Αν υπήρχε ως στόχος (οι όμιλοι του Europa League) τότε θα έπρεπε να κινηθούν διαφορετικά το καλοκαίρι.

Με την εξαίρεση της απόκτησης του Τσιγκρίνσκι όλα τα άλλα κενά δεν καλύφθηκαν (κάποια όχι εγκαίρως, κάποια ούτε μέχρι σήμερα). Αν σε ενδιαφέρει να περάσεις στους ομίλους (από δύο γύρους ως outsider) οι πρώτες σου μεταγραφές δεν μπορεί να είναι ο Μπακασέτας και ο Μπάρκας, δύο παντελώς άπειροι νεαροί παίκτες από τους οποίους δεν περιμένεις άμεσα πράγματα...

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πετυχημένο (ανασταλτικά τουλάχιστον) το πείραμα με τον Λαμπρόπουλο ως αμυντικό χαφ, η επιθετική τετράδα Βάργκας (ως εξτρέμ), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Μπακασέτας (ως σέντερ φορ!) δεν ανοίγει άμυνες, η επιθετική τριπλέτα (έστω και για λίγα αγωνιστικά λεπτά) Πλατέλλας, Αραβίδης (στα άκρα), Μπακασέτας (φορ) δεν υπάρχει σε "σοβαρό" (ειδικά σε Ευρωπαϊκό) παιχνίδι!

Ξεχώρισα τον (άρχοντα) Τσιγκρίνσκι, τον Γκάλο, τον Μάνταλο και τον Λαμπρόπουλο. Συμβατικά καλοί οι Σιμόες, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Ανέστης, "έλειψαν" -παρότι έπαιξαν- οι Βάργκας, Μπαρμπόσα...

Σχόλια

  1. Νηφάλια προσέγγιση. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Πάμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να πάμε παραπάνω, όχι παρακάτω! (Just kidding!)

      Διαγραφή
  2. Άργησε πολύ η διοίκηση και τα έκανε μαντάρα ο Κετσπάγια. Για αυτό αποκλειστήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν στόχος (βασικός) της διοίκησης ήταν οι όμιλοι του Europa League, ναι, άργησε στον μεταγραφικό σχεδιασμό και στην εκτέλεσή του. Εάν όχι (κι αν έρθει η πρόκριση καλώς να ορίσει), τότε θα κριθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις.

      Διαγραφή
    2. Στο ότι "τα έκανε μαντάρα ο Κετσπάγια" δεν συμφωνώ. Όταν αποκλείεσαι στις λεπτομέρειες (από καλύτερη ομάδα) δεν μπορεί να τα έχει κάνει μαντάρα ο προπονητής.

      Διαγραφή
  3. Γαλλική ομάδα που αποκλείει Ελληνική είναι ο κανόνας. Το αντίθετο είναι η εξαίρεση για αυτό όταν συμβαίνει συνιστά είδηση. Τα υπόλοιπα είναι για να 'χουμε να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα