Οι γνωστές παθογένειες

Η 11άδα της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Ήττα για την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και στην πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο. Οι γνωστές παθογένειες του ποδοσφαιρικού οργανισμού της ΑΕΚ ήταν παρούσες με την ανασταλτική λειτουργία της "Ένωσης" να εμφανίζει ξανά "παιδικές" ασθένειες, απαράδεκτες για αυτό το επίπεδο.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αν και υπεροχή του μεταφράσθηκε ουσιαστικά σε μόλις δύο καλές στιγμές: μία προβολή του Ελ Αραμπί στο 10ο λεπτό κι ένα διαγώνιο σουτ του Φορτούνη στο 40ο. Άστοχα και τα δύο. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήταν στο 51ο λεπτό. Ο Ολιβέιρα μπήκε ωραία από αριστερά (ξεπερνώντας το εμπόδιο του Μπα) γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απομάκρυνε αμυνόμενος του Ολυμπιακού, η μπάλα κόντραρε στον Σεμέδο, στρώθηκε στον Σιμόες, ο οποίος μόνος του από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε άστοχα.

Ακόμη πιο σπουδαία ήταν όμως η (διπλή) ευκαιρία του 67ου λεπτού. Ο Λιβάια έκανε την κάθετη στον Μάνταλο, ο οποίος σούταρε, έβγαλε προσωρινά ο Σα, ακολούθησε κόντρα, η μπάλα ξαναστρώθηκε στον Μάνταλο που σούταρε σε κενή εστία, με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει στο 86ο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς (από πλάγια και αριστερά όπως επιτέθηκε η ΑΕΚ), αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

13' 1-0. Ο Ενβιλά πραγματοποίησε σέντρα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι (με πλάτη στο τέρμα) κι ενώ μαρκάρεται απο τον Τσιγκρίνσκι κι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά του Τσιντώτα, ο οποίος δεν αντέδρασε σωστά.

69' 2-0. Σέντρα απο δεξιά, κακή έξοδος του Τσιντώτα, δεν βρίσκει μπάλα, γύρω του υπήρχαν τρεις της ΑΕΚ, η μπάλα κόντραρε, γύρισε στο ύψος του πέναλτι, χάνει εκ νέου την μπάλα ο Τσιντώτας, στρώθηκε στον Ελ Αραμπί που πλάσαρε ψηλά στην εστία, με τον Σιμόες (που είχε πάει να καλύψει στη γραμμή του τέρματος την άδεια εστία) να μην μπορεί να διώξει.

94' 3-0. Ο Βαλμπουενά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μεγαλώνει την διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Το πέναλτι κέρδισε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής σε κράτημα του Σιμόες εντός περιοχής.

Κίτρινες: Τσιγκρίνσκι (45'), Μάνταλος (52'), Μπρούμα (59'), Μπα (81'), Σεμέδο (85').

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια: Super League
Αγωνιστική: 14η
Αναμέτρηση: Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Ημερομηνία: Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 19:30

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι
Βοηθοί: Τσαρλς Σάαπ - Γιάν Ντε Βρις
4ος διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
VAR: Κάμφιους Γιόχεμ
AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά (89' Τιάγκο Σίλβα), Εμβιλά, Φορτούνης (70' Ρατζέλοβιτς), Βρουσάι (70' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (60' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (46' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (82' Αλμπάνης), Μάνταλος, Γκαρσία (46' Γαλανόπουλος), Λιβάια (73' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)