Χρόνια πολλά Χρηστάρα

Ο Κωστής σε αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Γενέθλια έχει σήμερα ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της ΑΕΚ στην δεκαετία του ενενήντα, ο Χρήστος Κωστής. Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 49 έτη, στις 15 Ιανουαρίου 1972 στην Θεσσαλονίκη. Οι σοβαροί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του πλήρως.

Ακόμη κι έτσι αγωνίσθηκε με την ΑΕΚ 112 φορές σκοράροντας 56 τέρματα. Με τον "δικέφαλο" πανηγύρισε τρία κύπελλα Ελλάδος και ένα Super Cup. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, σε ηλικία 17 ετών, στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 1994 ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ "πάλεψαν" για να τον αποκτήσουν με την δεύτερη να (τον) κερδίζει στο νήμα.

Με την νέα του ομάδα, πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ κατέκτησε δύο κύπελλα Ελλάδας και 1 Super Cup. Στις 23 Οκτωβρίου 1997 τραυματίστηκε σοβαρά (κάταγμα κνήμης και περόνης) στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς.

Στο τέλος της περιόδου 1997-98 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Άντερλεχτ, αλλά παρέμεινε σχεδόν ενάμιση χρόνο ακόμα τραυματίας, ενώ όποτε επέστρεφε στις προπονήσεις δεν κατάφερνε να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή με την άριστη τεχνική.

Αποχώρησε το 2000 χωρίς να αγωνιστεί ούτε μία φορά για τον Βελγικό σύλλογο. Η επιστροφή του στην ΑΕΚ έγινε το 2000 και παρέμεινε στην "Ένωση" μέχρι το 2005, κατακτώντας ένα ακόμα Κύπελλο (2002). Την επόμενη αγωνιστική περίοδο όμως ξαναστάθηκε άτυχος καθώς στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Αθηνών για το κύπελλο (19 Δεκεμβρίου 2002) έσπασε το πόδι του στο ίδιο σημείο με τον προηγούμενο -προ πέντε ετών- τραυματισμό του.

Από το 2002 έως το 2005 δεν επανήλθε ποτέ σε υψηλό επίπεδο και οι συμμετοχές που πήρε ήταν ελάχιστες, κυρίως ως αλλαγή σε αγώνες κυπέλλου και φιλικά ματς. Την περίοδο 2005/06, στα 33 του πλέον, πραγματοποίησε μία τελευταία "γεμάτη" χρονιά, στην Κυπριακή Αλκή Λάρνακας.

Το 2006, αγωνίστηκε δύο φορές για τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν (ομάδα της Νοτίου Αφρικής) προτού αποχωρήσει οριστικά από την ενεργό δράση. Ο Χρήστος Κωστής προσφέρει και σήμερα τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ από την θέση του σκάουτερ.

ΥΓ. Πόσοι θυμούνται το σύνθημα - τραγουδάκι - σλόγκαν: "Φέρτε στην ΑΕΚ τον Χρήστο τον Κωστή / Να πάρουμε και τέταρτο πρωτάθλημα σερί";



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)