Ισοπαλία στην Τούμπα - Γκέλα ή όχι;

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
«Κάνετε επιτέλους μία νίκη με τον ΠΑΟΚ» τιτλοφορείτο σχετικό άρθρο που είχα γράψει στις 20 Μαρτίου πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play off, στην οποία η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντόνιο Τσόλακ.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. 5η αγωνιστική των play off αγωνιστικής περιόδου 2019-20. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2 με σκόρερ τον Τσιγκρίνσκι και τον Λιβάια με πέναλτι (που κέρδισε ο Βέρντε). Αυτή ήταν (και παραμένει) η τελευταία (χρονικά) νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι οποιασδήποτε διοργάνωσης μετά και την ισοπαλία της Τούμπας (1-1) για την 6η αγωνιστική των play off.

Υπό άλλες συνθήκες (αν δηλαδή η ΑΕΚ δεν "καιγόταν" για τους βαθμούς και δεν προερχόταν από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων σε ντέρμπι) θα μιλούσαμε για καλό αποτέλεσμα και για καλή (σε γενικές γραμμές) εμφάνιση. Όλα αυτά βέβαια με εξαίρεση το γκολ που δέχθηκε. Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω:

Μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αναρωτιόμουν αν «υπάρχει τρόπος να δεχθείς γκολ που να μην τον έχουμε δει φέτος στην ΑΕΚ». Φαίνεται πως υπάρχει και μόλις τελειώσει η σεζόν προτείνω να φτιαχτεί ένα βίντεο με τα γκολ που έχουμε δεχθεί. Bloopers κανονικό, θα γίνει viral.

Όσον αφορά την φάση της ισοφάρισης τι να πω και που να πρωτοεστιάσω; Στο passing game στην (δική μας) άμυνα; Ή στην πάσα του Τσούμπερ σε αντίπαλο (Μουργκ); Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο Αντόνιο Τσόλακ έχει σκοράρει (μόλις) δύο φορές στο φετινό πρωτάθλημα.

Και τις δύο κόντρα στην ΑΕΚ στα play off. Την πρώτη στο ΟΑΚΑ, την δεύτερη στην Τούμπα. Έχουμε τον τρόπο μας να αναδεικνύουμε "ήρωες". Πάντως η ΑΕΚ πιστοποίησε ότι της αρμόζει η φράση «έξω πάμε καλά» καθώς στα play off μακριά από το ΟΑΚΑ είναι αήττητη (τρεις ισοπαλίες και μία νίκη), ενώ εντός έδρας έχει το απόλυτο σε... ήττες (δύο στα δύο).

Νoμίζω ότι εκείνο το άρθρο με τίτλο «Να φύγουμε από το ΟΑΚΑ, ας πάμε Σεραφείδειο» παραμένει επίκαιρο. Στην Τούμπα βρέθηκε και ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) παρακολουθώντας το παιχνίδι. Αναρωτιέμαι σε τι συμπεράσματα να κατέληξε και τι προβληματισμοί (μπορεί να) του δημιουργήθηκαν.

Επίσης (μιας και "πιάσαμε" το θέμα των προπονητών) ο Οφρυδόπουλος ήταν λίγο "σφιχτός" στις αλλαγές. Κατανοώ πως λόγω των πολλών απουσιών δεν υπήρχαν ουσιαστικές λύσεις στον πάγκο (Τσιντώτας, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Μισελέν, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Τζούντα Γκαρσία), αλλά όταν ο ΠΑΟΚ φρεσκάρει στο δεύτερο ημίχρονο την ενδεκάδα του κατά τα 5/11α δεν μπορείς να βάζεις παίκτη στο 86ο λεπτό (Φράνσον) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (Ανσαριφάρντ).

Η συνέχεια της ΑΕΚ στα play off:
➢ Κυριακή 08/05/2022 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
➢ Τετάρτη 11/05/2022 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
➢ Σάββατο 14/05/2022 Άρης - ΑΕΚ
➢ Τρίτη 17/05/2022 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)