ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (pregame)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Σε όλα τα αντίστοιχα άρθρα - pregames των αναμετρήσεων των play off γράφω το ίδιο πράγμα: το ότι η νίκη είναι μονόδρομος. Με την ΑΕΚ στην πέμπτη (5η) θέση προφανώς και δεν άλλαξε κάτι (για να μην ισχύει η προηγούμενη φράση). 52 Βαθμούς η ΑΕΚ, 53 ο Άρης (ο οποίος υποδέχεται τον Ολυμπιακό που ταξίδεψε στην συμπρωτεύουσα με τα... δεύτερα) και 54 ο Παναθηναϊκός. Είναι αυτονόητο ότι σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης... αποχαιρετούμε την Ευρώπη!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης (για να τονισθεί ο υψηλός συντελεστής δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης) ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα play off με 12 βαθμούς (η καλύτερη συγκομιδή). Έτσι από την 5η θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου ανέβηκε στην 3η και μείωσε την απόσταση από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους έξι βαθμούς από τους 11 στο ξεκίνημα αυτής της φάσης.

Το αήττητο του Παναθηναϊκού έχει φτάσει στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και δέκα συνολικά. Έχει κερδίσει πέντε και επτά παιχνίδια αντίστοιχα. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία επίσημα, τρία από αυτά στο πρωτάθλημα. Από τις 6 Φεβρουαρίου, όταν του έβαλε δύο γκολ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ σε αγώνα του. Με δύο γκολ παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα στα play off.

Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός έκανε δύο ισοπαλίες στα play off μένοντας για τρίτο παιχνίδι αήττητος, μετά την ήττα στο Αγρίνιο στις 19 Φεβρουαρίου. Πάντως εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός έχει χάσει οκτώ από τα 15 παιχνίδια που έχει δώσει. Έχει νικήσει μόνο σε έδρες του Λεκανοπεδίου και την Λαμία (όχι στη φυσική της έδρα, αλλά στον Βόλο). Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία, ενώ έχει δεχτεί ένα στα πέντε τελευταία, αυτό στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια Super League:
«Είναι το 70ο παιχνίδι στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική / Super League με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Η κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της στην κανονική περίοδο, κάτι που δεν είχε συμβεί για έξι χρόνια, ενώ στα Play offs ήλθαν ισόπαλες στη Λεωφόρο. Η ισοπαλία αυτή συνέχισε την... παράδοση να μην κερδίζει γηπεδούχος στα Playoffs για πέμπτο παιχνίδι! Ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη στα έξι τελευταία, ενώ η ΑΕΚ δυο στα επτά τελευταία. Η ΑΕΚ έχει σκοράρει στα 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους, με εξαίρεση το 3-0 της Λεωφόρου φέτος. Γηπεδούχος η ΑΕΚ νίκησε τον περασμένο Δεκέμβρη, αφού δεν το είχε καταφέρει στα τρία προηγούμενα. Ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη τον Δεκέμβριο του 2020, που είναι η μοναδική στα οκτώ τελευταία.»

Το ότι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν... "τραβάει" το έχουμε τονίσει αρκετές φορές. Στα play off μακριά από το ΟΑΚΑ είναι αήττητη (τρεις ισοπαλίες και μία νίκη), ενώ εντός έδρας έχει το απόλυτο σε... ήττες (δύο στα δύο), κάτι μάλλον... ανησυχητικό καθώς στα τέσσερα ματς που απομένουν τα τρία για την ΑΕΚ είναι στο ΟΑΚΑ και μόλις ένα εκτός έδρας (με τον Άρη).

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 44
Νίκες Παναθηναϊκός: 57

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 29
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Παναθηναϊκός: 23

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Πρώτοι σε αγώνες (ΑΕΚ): Γκαρσία 35, Σιμάνσκι και Τσούμπερ από 34.
Πρώτοι σε γκολ (ΑΕΚ): Αραούχο 12, Τσούμπερ 7, Ανσαριφάρντ 6.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Πρώτοι σε αγώνες (Παναθηναϊκός): Παλάσιος 39, Ματέους Βιτάλ 37, Ρούμπεν Πέρεθ 35.
Πρώτοι σε γκολ (Παναθηναϊκός): Παλάσιος 12, Καρλίτος 11, Αϊτόρ 8.

Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Play off
Αγωνιστική: 7η

Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Ημερομηνία: Κυριακή 8 Μαΐου 2022
Ώρα έναρξης: 19:30
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Γιουγκ (Σλοβενίας)
Βοηθοί: Βουκάν - Σάγκροβιτς (Σλοβενίας)
4ος διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Βιντάλι (Σλοβενίας)
AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)
Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός