Κοίτα κάτι συμπτώσεις (μέρος δεύτερο)!

Φίλαθλοι ΑΕΚ (Ριζούπολη)
Μετά την αναμέτρηση της πρεμιέρας και την εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας είχα γράψει ένα κείμενο - άρθρο υπό τον τίτλο «Κοίτα κάτι συμπτώσεις». Ε, λοιπόν αρκετά σύντομα, μόλις μία εβδομάδα μετά, ήρθε η ώρα για το δεύτερο μέρος (το... sequel που λέμε και στο χωριό μου).

Μπορεί το δείγμα να είναι μικρό (μόλις δύο αγωνιστικές), αλλά δείχνει να υπάρχει συνέχεια (και... συνέπεια) σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα (ίσως το μεγαλύτερο) της περσινής ΑΕΚ ήταν οι εντός έδρας (βαθμολογικές) απώλειες!

Ανάμεσα στα άλλα αρνητικά ρεκόρ που "έσπασε" η ΑΕΚ πέρυσι ήταν (και) αυτό των εντός έδρας ηττών! Επτά (7) σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος (επίσης εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες). Ακόμη και στην χρονιά του υποβιβασμού είχαμε λιγότερες (5) εντός έδρας ήττες.

Στο αντίποδα εκτός έδρας είχαμε λιγότερες ήττες (5 συν 7 νίκες και 6 ισοπαλίες). Το «έξω πάμε καλά» δείχνει να ισχύει και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Εκτός έδρας νίκη (Λαμία), εντός έδρας ήττα (Βόλος) και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η δικαιολογία του αχανούς και "παγωμένου" ΟΑΚΑ, καθώς το ματς έγινε στην κατάμεστη και "κατακίτρινη" Ριζούπολη.

Ξαναγράφω πως είναι υπερβολικά νωρίς για τέτοιου είδους κρίσεις, συγκρίσεις και συμπεράσματα, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι περσινές (αγωνιστικές) παθογένειες (δείχνουμε να) τις "κουβαλάμε" και φέτος (στην αρχή τουλάχιστον), γιατί οι ομάδες δεν δημιουργούνται στην καλοκαιρινή προετοιμασία από το μηδέν, αλλά υπάρχει συνέχεια και (άμεση) συνάφεια με το τι έχει προηγηθεί.

Χρειάζεται κόπος και χρόνος και τρόπος για να "ξεριζώσεις" κακώς κείμενα (και συνήθειες) και να δημιουργήσεις νέα θεμέλια που θα στηρίξουν το οικοδόμημα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τον έχουμε (τον τρόπο); Τον διαθέτουμε (τον χρόνο); Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης για να ξέρουμε που πατάμε, που βρισκόμαστε και τι να προσδοκούμε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα