Για την επιστροφή στις νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΚ
Τον ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται η ΑΕΚ στην Ριζούπολη (στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι πριν την ιστορική της επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια) με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά την (απροσδόκητη) εντός έδρας ήττα από τον Βόλο. Το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ για την Super League, η οποία σημειώθηκε στα playoffs του περσινού πρωταθλήματος με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ των Χατζισαφί, Αμπραμπάτ, Κριχόβιακ.

Ακολούθησε η ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2 στο ΟΑΚΑ πάλι για τα playoffs και αυτή από τον Βόλο για την 2η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ έχει υποδεχθεί 25 φορές τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και ο απολογισμός της είναι 20 νίκες – 3 ισοπαλίες, ενώ υπάρχουν και δύο νίκες της ομάδας της Ηπείρου.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ έχει σημειώσει μια από τις ευρύτερες νίκες της ιστορίας της, το 7-2 στις 3 Ιουνίου 1979, με έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας να βρίσκουν δίχτυα σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Tάσος σημείωσε δύο τέρματα στο 3ο και το 59ο λεπτό, ενώ σκόραραν ακόμη οι Mπάγεβιτς (11’), Nικολούδης (26’) Aρδίζογλου (29’), Δομάζος (36’), Mαύρος (48’).

Για τους φιλοξενούμενους τα γκολ ήρθαν από τον Παπαχρήστου (61’) και τον Δημήτρη Σεϊταρίδη (67’).

Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κανείς δεν έφτασε στο χατ τρικ.

Ο τελευταίος που το κατάφερε είναι ο Σέρχιο Αραούχο, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται οι Μπουονανότε, Καφές, Σωτήρης Κωνσταντινίδης, Εστερχάζι, Δίντσικος, Τάσος και Μαύρος.

Πρώτος σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Θωμάς Μαύρος που έχει σημειώσει 6 γκολ συνολικά, ενώ από τρία έχουν οι Αρδίζογλου, Δίντσικος.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της ΑΕΚ σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1990 με 1-0 χάρη στο γκολ του Λάκη Παπαϊωάννου, το οποίο μάλιστα ήταν και το τελευταίο από τα 75 που σκόραρε στην καριέρα του στην Α’ Εθνική.

Χωρίς να δεχθεί γκολ ήταν και η δεύτερη νίκη που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα επί της ΑΕΚ, στις 27 Ιανουαρίου 2021 με τα γκολ των Κρίζμαν και Λέο.

Μετά από εκείνη τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιανουάριο του 2021, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει και στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις που ακολούθησαν εντός και εκτός έδρας.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι το 3-1 με 4 εμφανίσεις, ενώ από 3 φορές έχουν εμφανιστεί το 2-1 και το 3-0.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:
Αναμετρήσεις: 25
Νίκες ΑΕΚ: 20
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Βόλου: 2
Γκολ: 61-22

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

Η αποστολή του Βόλου: Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Πήλιος, Κιάκος, Τζίμας, Τσάβος, Ριένστρα, Λιάσος, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Σταματελόπουλος, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά.

Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Κανονική διάρκεια
Αγωνιστική: 3η

Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ημερομηνία: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:30
Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας" (Ριζούπολη)

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων) - Βεργέτης Δ. (Αργολίδας)
4ος διαιτητής: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας)
VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)
Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα