ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (προαναγγελία αγώνα)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αποχαιρέτησε το 2022 η ΑΕΚ (ασχέτως αν στο γήπεδο αποδείχθηκε εύκολη), με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή καλωσορίζει και το 2023 καθώς θα φιλοξενηθεί (03/01, 20:00) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 25 φορές με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε την 1η Ιουνίου 1975, στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας της Ηπείρου στην Α’ Εθνική / Super League. Το πρώτο τους ραντεβού τελείωσε με λευκή ισοπαλία, ενώ και στην δεύτερη επίσκεψη της εκεί η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0 (4’ Άλβαρες, 88’ Γραμμενιάτης).

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία από τα τέσσερα πρώτα της παιχνίδια η ΑΕΚ δεν σκόραρε στα Γιάννινα και αυτό δεν συνέβη ποτέ στη συνέχεια, αφού δεν υπάρχει δεύτερο διαδοχικό ματς που να μην έχει σκοράρει εκεί. Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ ήρθε στις 15 Δεκεμβρίου 1976 επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Νικολούδη.

Από εκείνη τη νίκη της ΑΕΚ ξεκίνησε το μεγαλύτερο αήττητο σερί που δημιούργησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και κράτησε για επτά ματς (3 νίκες – 4 ισοπαλίες). Αυτή η επίδοση έγινε σε διαδοχικά ματς, αλλά σε σκόρπιες χρονιές, αφού η παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στην A’ Εθνική/Super League δεν ήταν συνεχόμενη.

Η ΑΕΚ “τρέχει” τώρα το δικό της μεγαλύτερο σερί, αφού δεν έχει ηττηθεί στις επτά τελευταίες επισκέψεις της στα Γιάννινα και έχει μετρά 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Το δημοφιλέστερο σκορ στις 25 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι η ισοπαλία με 1-1 που έχει πέντε εμφανίσεις.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, το 0-0 και το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ. Ο Ντέμης Νικολαΐδης με τρία γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει δύο τέρματα στο ίδιο ματς, όπως και ο Απστόλοφ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διπλά γκολ έχουν ακόμα οι Νικολαΐδης, Πόνσε, Περέα.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

➺ Αναμετρήσεις: 25
➺ Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 7
➺ Ισοπαλίες: 10
➺ Νίκες ΑΕΚ: 8
➺ Γκολ: 27-29

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε