Δεν το περίμενα τόσο εύκολο με ΠΑΟΚ (videos)

ΑΕΚ
Η αλήθεια είναι πως το περίμενα πιο δύσκολο (όλοι μας νομίζω) το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τελικά η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική, όχι μόνο εξαιτίας του τελικού αποτελέσματος (4-0) αλλά και της γενικότερης εικόνας του αγώνα.

Ήταν από τις πλέον εύκολες νίκες της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς υπερβολή. Σίγουρα η αποβολή του Κάργα μόλις στο δέκατο λεπτό έχει σχέση, αλλά δεν δικαιολογεί την εικόνα του ΠΑΟΚ.

Το ότι έχεις μόλις μία καλή στιγμή στο παιχνίδι, το ότι δεν έχεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ τελική στην εστία του Αθανασιάδη, το ότι έκανες μόλις τρεις τελικές (έναντι 19 της ΑΕΚ) σε 98 αγωνιστικά λεπτά δεν μπορεί να "κρυφτεί" πίσω από την αποβολή.

Όπως προέβλεψα (στην προανναγελία του αγώνα) ο Αλμέιδα δεν προέβη σε εκτεταμένο rotation. Μόλις δύο αλλαγές έκανε σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Γιόνσον (στην θέση του Σιμάνσκι) και ο Άμραμπατ (αντί του Ελίασον).

Δεύτερο σερί εντυπωσιακό παιχνίδι από την καταιγιστική ΑΕΚ (πέτυχε επτά γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα τριών μόλις ημερών, σχεδόν εξωπραγματικό!), η οποία δείχνει να βρίσκει τον εαυτό (και τον χαρακτήρα που θαυμάσαμε στον πρώτο -κυρίως- γύρο) στο ιδανικό χρονικό σημείο. Εδώ που κρίνονται τα πάντα!

Εξωπραγματικός Γιόνσον (δικαίως αναδείχθηκε MVP), εντυπωσιακοί Τσούμπερ, Άμραμπατ (του έχω αδυναμία όπως θα έχετε καταλάβει όσοι με διαβάζετε σταθερά), Μουκουντί, Πινέδα, πολύ καλοί και όλοι οι υπόλοιποι. Ανεβάζει ρυθμό ο Λιβάι και τα τρία γκολ που πέτυχε στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια με Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσουν ακόμη περισσότερο για να φθάσει στα προ τραυματισμού επίπεδα.

Δεν υπάρχουν και πολλά (ακόμη) να ειπωθούν για το παιχνίδι (ακόμη και τα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης δεν υπάρχει νόημα να τα γράψω), αλλά μία απορία θα την εκφράσω. Ήταν απόφαση του Λουτσέσκου ή ενήργησε από μόνος του ο Κοτάρσκι παίζοντας με κοντινή πάσα (και υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη στο ξεκίνημα); Τα ίδια και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Πλέον οι ομάδες γνωρίζονται (καλά) μεταξύ τους. Πόσο μυαλό θέλει να αποφύγεις το "χτίσιμο" (built-up που λένε και στο χωριό μου) από την άμυνα απέναντι σε ομάδα που πιέζει τόσο ψηλά (και τόσο... πιεστικά;) ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο; Απλή ποδοσφαιρική λογική. Μετράμε πλέον πέντε συνεχόμενες νίκες στα play off (συν την ισοπαλία της πρεμιέρας) και συνεχίζουμε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα