Χωρίς... ανάσα κόντρα στον (αδιάφορο;) ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Συνεχίζει χωρίς... ανάσα η ΑΕΚ. Τρία 24ωρα μετά την νίκη στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κατανάλωσαν δυνάμεις και πολύ ενέργεια καθώς κρίθηκε στο φινάλε, καλείται να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ με την νίκη να είναι μονόδρομος για να παραμείνει στην κορυφή (πιστεύει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει βαθμούς στο Πανθεσσαλικό;) έστω και ως δεύτερη (στην ισοβαθμία).

Τι με προβληματίζει (με δεδομένο πως την Κυριακή ακολουθεί και το ντέρμπι πρωτοπόρων);

1) Κατά πόσο μπορεί να προβεί σε rotation ο Αλμέιδα. Για εκτεταμένο δεν το "κόβω"! Σε μία τέτοια περίπτωση όμως θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να "βγάλουν" τρία συνεχόμενα ντέρμπι (στα τέλη Απριλίου) σε διάστημα μίας εβδομάδας;

2) Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Δεν θεωρώ ότι το κυνήγι της 3ης θέσης μπορεί να αποτελέσει κίνητρο (μεταξύ μας τώρα). Συμφωνώ ότι κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει (ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι), αλλά η έλλειψη κινήτρου επηρεάζει. Αρνητικά; Θετικά; (Υπό την έννοια ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα έχουν πίεση και άγχος, θα παίξουν πιο απελευθερωμένα;) Διαφορετικό παιχνίδι όταν είσαι (σχετικά) χαλαρός, διαφορετικό όταν η μπάλα "ζωγίζει εκατό κιλά"! Και αυτό (μπορεί να) έχει διπλή ανάγνωση.

3) Η συχνότητα των αγώνων και οι απαιτήσεις αυτών! Είμαι σίγουρος ότι άπαντες στον οργανισμό της ΑΕΚ έχουν επικεντρωθεί στο σημερινό παιχνίδι. Γίνεται όμως να μην περνά από το μυαλό του Αλμέιδα ότι η ΑΕΚ ακόμη και με νίκη επί του ΠΑΟΚ χρειάζεται (ουσιαστικά) νίκη επί του Παναθηναϊκού (για να "έχει" και την περίπτωση της ισοβαθμίας); Το να νικήσεις σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι (και μάλιστα τα δύο εκτός εκτός έδρας) σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας είναι εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο). Αν το επιτύχεις έχεις κάνει άθλο!

Όπως και να έχει, διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League:

Η ΑΕΚ έχει υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ 71 φορές για το πρωτάθλημα και έχει συνολικά 47 νίκες, ο ΠΑΟΚ 9 και 15 από τις αναμετρήσεις τους έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

Για την διαδικασία των Playoffs με την συμμετοχή και του πρωταθλητή έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές και ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί ως φιλοξενούμενος (2 νίκες - 1 ισοπαλία).

Συνολικά έχουν συναντηθεί εννέα φορές για τα Playoffs με όλες τις μορφές τους και η ΑΕΚ έχει επικρατήσει τέσσερις φορές, ο ΠΑΟΚ δύο και τρία ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα, όλα με 0-0.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την διαδικασία των Playoffs με εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, αλλά από εκεί και πέρα σκόραρε και στις τέσσερις αναμετρήσεις της, όπου και επικράτησε δύο φορές με 1-0 και ακόμη δύο με 3-1.

Η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικράτησε με 2-0 και με εκείνη τη νίκη έσπασε ένα σερί που ήθελε τον ΠΑΟΚ να παραμένει αήττητος για επτά διαδοχικά παιχνίδια με τους Κιτρινόμαυρους, ενώ επικράτησε και στον Α’ Γύρο των Playoffs στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος και στο αρνητικό σερί που είχε ως φιλοξενούμενη στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 71
Νίκες ΑΕΚ: 47
Ισοπαλίες: 15
Νίκες ΠΑΟΚ: 9
Γκολ: 137-50

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2022-23
Αγωνιστική: 6η (play off)
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Ώρα έναρξης: 21:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Στίλερ (Γερμανίας)
Βοηθοί: Γκίτελμαν, Κέμπτερ (Γερμανίας)
4ος διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Μίλερ (Γερμανίας)
AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)