Run 'N' Gun το ματς ΑΕΚ - Άρης και οι "αιώνιοι"!

ΑΕΚ
Ολική αλλαγή μας επιφύλασσε η εικόνα της αναμέτρησης με τον Άρη στην Νέα Φιλαδέλφεια. Από την ΑΕΚ του... μισό - μηδέν των τριών πρώτων αγωνιστικών των play off σε ένα (τελείως) Run 'N' Gun παιχνίδι (για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο)!

Η ΑΕΚ απείλησε και απειλήθηκε, δεν ήταν καλή (σε γενικές γραμμές) αλλά καλύτερη του αντιπάλου της (ως προς την γενικότερη εικόνα) και έφθασε σε μία αγχωτική μεν, δίκαιη δε, νίκη, με τις λύσεις να έρχονται από τον πάγκο (Τσούμπερ, Πινέδα, Μάνταλος).

Στο τρίτο παιχνίδι (και μετά από δύο ταξίδια σε Θεσσαλονίκη και Βόλο) μέσα σε μόλις επτά ημέρες έλλειψε (ακόμη περισσότερο) η φρεσκάδα και ήταν εμφανέστατο. Όπως έγραφα και στο pregame κείμενο κάποιοι παίκτες δείχνουν ότι δεν έχουν επανέλθει ακόμη στα προ τραυματισμού επίπεδά τους (Λιβάι, Μοχαμάντι, Ελίασον) και κάποιοι άλλοι δείχνουν "σκασμένοι" (Ρότα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς). Ήταν ηλίου φαεινότερο και στο ματς με τον Άρη (όχι βέβαια για τον Μοχαμάντι που αγωνίσθηκε κάποια δευτερόλεπτα).

Συνυπολογήστε τον (εξαιρετικό στα προηγούμενα παιχνίδια) Βίντα. Νομίζω ότι για τα 33 (πλέον) έτη του Κροάτη στόπερ τα τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και μάλιστα στα τελειώματα της σεζόν μάλλον του έπεσαν πολλά (και ήταν μέτριος). Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Τζαβέλλα (στα 36 πλέον).

Τί μου άρεσε; Το ότι η ομάδα (ανεξάρτητα αν ήταν καλή ή όχι) κυνηγούσε με "λύσσα" το γκολ της νίκης. Τί μου άρεσε ακόμη περισσότερο; Το ότι μετά το 2-1 (με κοντά δέκα λεπτά να απομένουν) η ΑΕΚ δεν αρκέσθηκε στο σκορ, δεν κλείσθηκε να το διαφυλάξει, αλλά κυνήγησε και τρίτο γκολ το οποίο "άγγιξε" με το δοκάρι του Πινέδα και πέτυχε με τον (απόλυτο πρωταγωνιστή και MVP της αναμέτρησης) Τσούμπερ!

Και η... "Οδύσσεια" συνεχίζεται καθώς την Μεγάλη Τετάρτη η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος (στην ρεβάνς του 3-0 υπέρ της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια). Τέταρτο παιχνίδι (τρίτο εκτός έδρας) σε διάστημα δέκα ημερών. Εξοντωτικό πρόγραμμα (ιδιαίτερα για τελειώματα σεζόν)!

Στα εξωαγωνιστικά δεν θα ήθελα να σταθώ (σημείωση εκ των υστέρων, τελικά το έκανα), είναι εκτός της φύσης μου, δεν με "φτιάχνουν" τέτοια γεγονότα. Δεν ξέρω τι έγινε με τους Πολωνούς διαιτητές, αλλά οι αντικαταστάτες τους τα πήγαν μία χαρά και (αυτό θεωρείται μία καλή διαιτησία) πέρασαν απαρατήρητοι.

Τώρα ως προς τις επιστολές (του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ, του Ολυμπιακού στην Super League), την ανακοίνωση της ΑΕΚ και την απάντηση - ανακοίνωση του Παναθηναϊκού πως (και γιατί) να τοποθετηθώ και τί να πω; Πάντα το Ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν τοξικό και... ακατάλληλο για... σοβαρούς ανθρώπους, αλλά φέτος παραέγινε το "κακό" (με βασική υπαιτιότητα του Ολυμπιακού που "λύσσαξε" από τότε που "έχασε" την ΕΠΟ και κυρίως τους ορισμούς των διαιτητών)!

Πάντως μία "μπηχτή" στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα την "ρίξω": όταν λέτε (στην ανακοίνωση) «όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο καθένας και πώς λειτουργεί» τί εννοείτε; Γιατί η ανακοίνωση της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη, με ονόματα και διευθύνσεις (είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με το περιεχόμενό της).

Η δική σας είναι γενικόλογη, αορίστη και "πετάτε την μπάλα στην εξέδρα"! Όχι εμείς δεν ξέρουμε «ποιος είναι ο καθένας και πώς λειτουργεί», εσείς (που ξέρετε) γιατί δεν μας λέτε;

Πάντως το ότι ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης ελέγχουν τα media (έχουν στην ιδιοκτησία τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες συν ιστοσελίδες) και "περνούν" την γραμμή που θέλουν (διαμορφώνοντας ουσιαστικά την... πραγματικότητα που θέλουν, όπως την θέλουν) δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε.

Αντί επιλόγου μερικές (συνωμοσιολογικού τύπου έστω) απορίες θα τις εκφράσω:

1) "Κανονικό" γκολ στα play off θα βάλει ο Παναθηναϊκός; Τρία έχει πετύχει (ένα με Άρη και δύο με Ολυμπιακό) και είναι το ένα πιο αστείο από το άλλο. Bloopers για τα σχετικά βίντεο που γίνονται viral. Μπορείς να τα αποκαλέσεις και... δώρα ή... ευγενική χορηγία (χαλαρά όμως)!

2) Είσαι ο Ολυμπιακός και πας στο ντέρμπι των "αιωνίων". Ολοκληρώνεις το ματς με μία... ασίστ (πάρε - βάλε κανονικά) του Παπασταθόπουλου (σε αντίπαλο) και ένα γκολ του Ελ Αραμπί (έστω και στο λάθος τέρμα). Τα προσπερνώ όλα αυτά. Καταφέρνεις και βγάζεις παιχνίδι με τον "αιώνιο" αντίπαλό σου, ιδιαίτερα όταν διεκδικείς πρωτάθλημα ή έστω την δεύτερη θέση για τα προκριματικά του Champion League, χωρίς ούτε μία (μα ούτε μία;) κίτρινη κάρτα; Ποιος βγάζει ντέρμπι "ζωής ή θανάτου" χωρίς κάρτα;

3) Είσαι ο Άρης και ξεκινάς τα play off με τον... Μάριο Σιαμπάνη στο τέρμα. Ένα παιδί 23 ετών που έχει αγωνισθεί σε ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ παιχνίδι στην κανονική σεζόν και αφήνεις τον βασικό σου τερματοφύλακα (Κουέστα) στον πάγκο. Έτσι το "πας" στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δηλαδή). Και ξαφνικά κόντρα στην ΑΕΚ θυμάσαι τον Κουέστα (που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, μακράν του δεύτερου). Αλήθεια, πως να το εκλάβω αυτό; Είναι "ανοιχτό" σε ερμηνείες (αν μη τι άλλο).

Είδατε; Εν τέλει την "πάτησα" κι εγώ και μπήκα -έστω και για λίγο- στο "τριπάκι" τους και στο αρρωστημένο παιχνίδι τους. Εύχομαι να μην την (ξανα)πατήσω...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...