Τρέχει με... 200 ο Γιώργος Αθανασιάδης

Γιώργος Αθανασιάδης
Σημαδιακό το παιχνίδι της περασμένη Κυριακής με τον Άρη για τον Γιώργο Αθανασιάδη καθώς ο τριαντάχρονος (είχε γενέθλια προ ημερών) τερματοφύλακας συμπλήρωσε 200 (ποδοσφαιρικά) παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η συνεργασία του με την ΑΕΚ ξεκίνησε το 2019, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο πήγε δανεικός δανεικός στην Σερίφ (όπου έκανε εκπληκτική σεζόν) για να επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι ανανεώνοντας παράλληλα το συμβόλαιό του μέχρι το 2025.

Ξεκίνησε την σεζόν ως αναπληρωματικός, αλλά ο τραυματισμός του Στάνκοβιτς του έδωσε χρόνο συμμετοχής κι έκτοτε μονιμοποιήθηκε κάτω από τα γκολπόστ (με μόνιμο ερώτημα των φιλάθλων για το ποιος από τους δύο πρέπει να ξεκινά τα παιχνίδια).

Η Super League αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:

Ο Γιώργος Αθανασιάδης συμπλήρωσε τα 200 επαγγελματικά παιχνίδια την Κυριακή στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη. Ο τερματοφύλακας των Κιτρινόμαυρων έχει αγωνιστεί σε 24 αναμετρήσεις αυτή τη σεζόν με τους Κιτρινόμαυρους και συνολικά σε δύο σεζόν σε 45 σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΕΚ.

Ενδιάμεσα ως δανεικός στην Σερίφ είχε 35 ματς, ενώ όλες οι άλλες συμμετοχές του είναι σε ελληνικές διοργανώσεις. Το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές διοργανώσεις έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2012 στην αναμέτρηση Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-2, όταν αγωνιζόταν για την ομάδα της Κομοτηνής και ο προπονητής που του έδωσε την πρώτη ευκαιρία ήταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Με την ομάδα του Πανθρακικού έκανε συνολικά 62 συμμετοχές και ακολούθησε η πορεία του στον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο αγωνίστηκε σε 58 αναμετρήσεις. Οι 143 από τις 200 αναμετρήσεις είναι για την Super League.

Το βιογραφικό του ποδοσφαιριστή με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Ο γεννημένος στην Θεσσαλονίκη στις 7 Απριλίου του 1993 Γιώργος Αθανασιάδης είχε πραγματοποιήσει 100 συμμετοχές στην Α' Εθνική από το 2012 έως το 2019, με τις φανέλες του Πανθρακικού (2012-16) και του Αστέρα Τρίπολης (2016-2019), ενώ με τον σύλλογο της Αρκαδίας αγωνίστηκε και στο Europa League.

Τον Ιούνιο του 2019 ο 26χρονος διεθνής τερματοφύλακας ανακοινώθηκε επισήμως από την ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2023 και παίρνοντας τη φανέλα με τον αριθμό 30.

Μέσω των εμφανίσεων του με την ομάδα μας έγινε σταθερό μέλος της Εθνικής Ελλάδας, ενώ το καλοκαίρι του 2021 παραχωρήθηκε με μονοετή δανεισμό στη Sheriff Tiraspol, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ στη Μολδαβία και αγωνίστηκε στους ομίλους του UEFA Champions League. Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στην ΑΕΚ και ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μας έως το 2025.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...