Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη | «Orbe, aqui para siempre!»

Orbelín Pineda
Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ για την επόμενη τετραετία αποτελεί ο (κουρυφαίος παίκτης της περασμένης σεζόν όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά ολάκερου του πρωταθλήματος) Ορμπελίν Πινέδα (Orbelín Pineda Alvarado) καθώς η ΑΕΚ τον απέκτησε από την Θέλτα με μεταγραφή (πέρυσι ήταν δανεικός). Στις αρχές του έτους είχα γράψει κείμενο υπό τον τίτλο "Orbelín Pineda: Το... παιδί για όλες τις δουλειές", του οποίου ο επίλογος ανέφερε:

Τί θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας στην παρούσα χρονική περίοδο. Μου αρκεί που τον απολαμβάνω με τα χρώματα της ΑΕΚ...

Νομίζω πως καλύτερα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ο μήνας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός! Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ισπανική Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027. Ο Ορμπελίν Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 42 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκόραρε 10 φορές, έβγαλε 4 ασίστ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας έπειτα από 45 χρόνια, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της Super League 2022-23!

Όρμπε, για πάντα εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη