Orbelín Pineda: Το... παιδί για όλες τις δουλειές

Orbelín Pineda
Τον έχουμε να αγωνίζεται ως "οκτάρι" (δίπλα στον αμυντικό χαφ), έτσι ξεκίνησε την σεζόν. Τον έχουμε δει ως αριστερό χαφ - εξτρέμ (όταν έλειπαν λόγω τραυματισμού οι Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ). Τον έχουμε δει ως "δεκάρι".

Τον έχουμε δει ως περιφερειακό επιθετικό (δίπλα ή λίγο πιο πίσω από τον σέντερ φορ). Τον έχουμε δει ως... δεξί μπακ (σε ματς κυπέλλου). Πλέον τον είδαμε και ως αμυντικό χαφ (δίπλα στον Μάνταλο)! Που δεν τον έχουμε δει ακόμη; Ξέρω εγώ, αριστερό μπακ, στόπερ, τερματοφύλακα! Έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα.

Πέραν της πλάκας αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο) από τον πιθανά κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος δεν είναι ότι προσαρμόζεται και αγωνίζεται όπου του ζητά ο προπονητής (και τα δίνει όλα κάθε -μα κάθε- φορά!), αλλά κάνει -από την θέση του αμυντικού χαφ- εκείνη την κούρσα στο 89ο λεπτό (κι όχι στις αρχές του αγώνα που θα ήταν πιο εύκολο) και σκοράρει!

Εντυπωσιακό πραγματικά. Θυμάμαι την "γκρίνια" μερίδας των φιλάθλων όταν τον απέκτησε δανεικό η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι χωρίς οψιόν αγοράς.

Γκρίνια του τύπου "Τι να τον κάνουμε αφού δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε;", "Ας πάρουμε κάποιον άλλον που να είναι δικός μας!", "Πάλι τσάμπα θα την βγάλουμε" και διάφορά άλλα τέτοια για έναν ποδοσφαιριστή που ήταν ο μοναδικός που ζήτησε ο προπονητής (γιατί είχαν ξαναδουλέψει μαζί και τον ήξερε και από την "καλή" και από την "ανάποδη").

Τί θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας στην παρούσα χρονική περίοδο. Μου αρκεί που τον απολαμβάνω με τα χρώματα της ΑΕΚ...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός