Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών...

ΑΕΚ
Ο τίτλος αποτελεί ένα από τα σοφότερα και πλέον επιβεβαιωμένα ποδοσφαιρικά αποφθέγματα. Και στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας επιβεβαιώθηκε στο έπακρο. Λάθος διαιτητή και VAR, 1-0 η Μαρσέιγ. Λάθος του Στάνκοβιτς, 2-1 η Μαρσέιγ. Λάθος διαιτητή και VAR, 3-1 η Μαρσέιγ.

Μόνο που το εν λόγω ρητό εννοεί ότι πληρώνει το λάθος η ομάδα που το κάνει, σωστά; Σωστά, αλλά στις (όποιες) εξαιρέσεις του κανόνα προσθέστε και την χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Γαλλία. Δύο καραμπινάτα λάθη διαιτητή και VAR, νίκη με δύο γκολ διαφορά η Μαρσέιγ.

Όποιος μας διαβάζει τακτικά γνωρίζει ότι η ιστοσελίδα AEKology δεν ασχολείται με διαιτητικά θέματα, εστιάζουμε πάντα στο ποδόσφαιρο. Μα στο χθεσινό ματς δεν μπορώ να το κάνω. Ήταν τόσο "στημένοι" διαιτητής και VAR που είμαι σίγουρος ότι η φάση που δόθηκε φάουλ στον Τσούμπερ αν γινόταν στην περιοχή της ΑΕΚ θα δινόταν πέναλτι ή ότι αν το ακυρωθέν γκολ της Μαρσέιγ είχε σημειωθεί σε σημείο που δεν είχε κριθεί το παιχνίδι (δηλαδή όχι στο 3-1 και με παίκτη παραπάνω οι Γάλλοι) θα το μετρούσε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε.

Ποδοσφαιρική κουβέντα δεν είμαι σε θέση να κάνω γιατί λόγω (πολύωρης) διακοπής του ρεύματος (στην ευρύτερη περιοχή) έχασα ένα μεγάλο μέρος του ματς και με την έκβαση που είχε δεν θέλησα να το δω σήμερα σε μαγνητοσκόπηση. Αρκέσθηκα σε εκτεταμένα στιγμιότυπα.

Ως προς τις επιλογές του Αλμέιδα, περίμενα να ξεκινήσει ο Πόνσε (ως πιο "φρέσκος" και ο μόνος σέντερ φορ της αποστολής), θεωρούσα ότι μετά το παιχνίδι της Τρίπολης δεν θα ξεκινούσε ο Χατζισαφί και είχα την απορία αν θα ξεκινήσει ο Τσούμπερ που προερχόταν από πλήρες παιχνίδι (98 αγωνιστικά λεπτά) στην Τρίπολη. Τελικά όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά έγραψε και δεύτερο σερί πλήρες (επίσης εκτός έδρας) παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τον δούμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (στις αρχικές επιλογές τουλάχιστον).

Στα αξιοσημείωτα το ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί μέχρι τώρα (σε τρεις αναμετρήσεις) έξι τέρματα στο Europa League, τα πέντε είναι με πέναλτι και ένα σε κανονική ροή (που δεν έπρεπε να μετρήσει). Πόσο μεγαλύτερη γκαντεμιά (αν και το χθεσινό δεν είναι ζήτημα ατυχίας, αλλά διαιτητή);

Τα στατιστικά της αναμέτρησης με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής (UEFA):

Μαρσέιγ - ΑΕΚ
55 Possession (%) 45
13 Total attempts 7
8 Attempts on target 2
4 Attempts off target 4
1 Blocks 1
1 Assists 1
2 Penalties scored 0
39 Attacks 26
3 Corners taken 0
82 Passing accuracy (%) 82
408 Passes completed 263
495 Passes attempted 320
20 Free-kicks taken 17
20 Crossing accuracy (%) 56
3 Crosses completed 5
15 Crosses attempted 9
151 Times in possession 153
21 Balls recovered 21
3 Offsides 6
14 Fouls committed 16
1 Saves 5
2 Yellow cards 4
0 Red cards 1

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ (2022)

Μία... "ξεζουμισμένη" ΑΕΚ!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Στέψη ή παράταση αγωνίας;

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...