82% κατοχή, 34 τελικές, 12 κόρνερ, αλλά... γκέλα!

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό έχοντας 82% κατοχή μπάλας, 34 τελικές προσπάθειες, 5.61 xGoals, 61 γεμίσματα (τα μισά εύστοχα), διψήφιο αριθμό κλασικών ευκαιριών και διψήφιο αριθμό κόρνερ.

Ανάγκασε τον Πανσερραϊκό σε επτά (7) αποκρούσεις και 36 επεμβάσεις, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει τους βαθμούς της νίκης ξεκινώντας με (εντός έδρας) απώλεια το πρωτάθλημα.

Με βάση την επίσημη στατιστική κάλυψη της αναμέτρησης, η οποία παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Super League:

1 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
34 Τελικές προσπάθειες 9
16 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
11 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
7 Κεφαλιές 2
3 Αποκρούσεις 7
5 Επεμβάσεις 36
26 Κλεψίματα 23
6 Φάουλ 21
0 Οφσάιντ 2
12 Κόρνερ 1
34 Λάθη 35
30/61 Γεμίσματα 4/8

Σε ατομικό επίπεδο το μοναδικό τέρμα της ΑΕΚ πέτυχε ο Γκατσίνοβιτς και -κατ' επέκταση- την μοναδική ασίστ έδωσε ο Σιμάνσκι. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (8) είχε ο Τομ Φαν Βέερτ και τον ακολούθησαν ο Μάνταλος (5) και οι Πισάρο - Γιόνσον (από 4).

Τα περισσότερα γεμίσματα επιχείρησε ο Ελίασον αλλά με όχι καλά ποσοστά (4/11). Εντυπωσιακό το ποσοστό του Πισάρο (5/7) και του Γιόνσον (επίσης 5/7). Πισάρο και Μάνταλος πρώτευσαν στις πάσες (από 11), 8 είχε ο Γιόνσον και από 7 οι Γαλανόπουλος, Σιντιμπέ.

Αρνητική πρωτιά για τον Πισάρο, ο οποίος υπέπεσε στα περισσότερα λάθη (8), δύο λιγότερα (6) έκανε ο Σιντιμπέ. Μεγαλύτερος... κλέφτης αναδείχθηκε ο Μήτογλου με 5, από 4 είχαν οι Σιντιμπέ, Αθανασιάδης και 3 οι Πινέδα, Γιόνσον. Τα περισσότερα φάουλ κέρδισε ο Πισάρο (4).

Ο MVP της αναμέτρησης, ο Σλοβάκος τερματοφύλακας των Σερρών (Adrián Chovan), είχε επτά αποκρούσεις συν επτά κλεψίματα και έξι επεμβάσεις. Αριθμοί αν μη τι άλλο εντυπωσιακοί αλλά και ενδεικτικοί γιατί η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει.

Υπάρχουν και αυτές οι ημέρες στην δουλειά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβληματιστεί το επιτελείο του Αλμέιδα για τα τέρματα που δέχεται η ομάδα σε κάθε παιχνίδι, αλλά και τις πολλές αναξιοποίητες τελικές - χαμένες ευκαιρίες)...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη