Επαγγελματική νίκη με θεαματικό 1ο ημίχρονο

ΑΕΚ
Για την αναμέτρηση στα Ιωάννινα δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν και να γραφθούν τρεις ημέρες μετά την διεξαγωγή της. Ας είναι... Τί είδαμε από την ΑΕΚ στο νικηφόρο (1-0) παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα; Τέσσερις... ΑΕΚ σε ένα ματς!

Στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταιγιστική και το ότι σκόραρε μόλις μία φορά την αδικεί. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν κυριαρχική, αλλά έριξε κάπως τον ρυθμό. Γενικότερα το πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες" ήταν από τα καλύτερα φετινά της ΑΕΚ.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κυρίαρχη αλλά άφησε το πόδι από το γκάζι. Δηλαδή είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία κράτησε το παιχνίδι στο μισό του αντιπάλου, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Δημιούργησε και απείλησε λιγότερο. Στο δεύτερο μισό του δευτέρου μέρους η ομάδα έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. Μαζεύτηκε πίσω, αδυνατούσε ακόμη και να βγάλει με ασφάλεια την μπάλα μπροστά, με τον ΠΑΣ να παίζει (και να πιέζει) στο δικό μας μισό.

Εν τέλει δεν απείλησε, αλλά οφείλω να ομολογήσω (επειδή την έχουμε "ξαναπατήσει" κατά αυτόν τον τρόπο) ότι... ψιλοφοβήθηκα. Μία στατική φάση, ένα κόρνερ, ένα γέμισμα, μία στραβοκλωτσιά. Πολύ θέλει; Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω...

MVP ο Τσούμπερ. Πέτυχε το νικητήριο γκολ, είχε δοκάρι, απείλησε γενικότερο και τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Εξαιρετικός Πινέδα. Θα χαρακτηρίσω όμως ως κορυφαίο της αναμέτρησης τον Σιμάνσκι. Ήταν παντού, μπροστά και πίσω. Έτρεχε ασταμάτητα σε ολόκληρο τον αγώνα και μου έδωσε την εντύπωση ότι άντεχε και... τρίτο ημίχρονο!

Σε βάθος 90λέπτου ήταν ο καλύτερος. Έγραφα μετά το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι (όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε): «Μου έλειψε (πολύ) ο Σιμάνσκι»! Στο φετινό ήταν εκεί κι ήταν ένας από τους λόγους του διαφορετικού αποτελέσματος.

Μου προκαλεί εντύπωση η... μουρμούρα για τους δύο ακραίους αμυντικούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Σιντιμπέ ήταν πάρα πολύ καλός (σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού) στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο σταδικά έπεφτε (προφανώς λόγω κόπωσης) η απόδοσή του με αποκορύφωμα την τελική ευθεία του παιχνιδιού που προσπαθούσε απλά να κρατήσει την θέση του (και υπέπεσε σε ένα ένα - δύο εύκολα λάθη σε μεταβιβάσεις).

Από αριστερά ο Μοχαμάντι ήταν απροσπέλαστος και είχε ταχύτατα ανεβάσματα δίνοντας πλάτος (όταν ο Γκατσίνοβιτς συνέκλινε - που αυτό κάνει κατά κανόνα, ίσως κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε στον σύνθετο ρόλο του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ με δεδομένο πως ο Αλμέιδα δεν παίζει από αριστερά με κλασικό εξτρέμ). Του έλειψε πιθανά κάποια σέντρα ή πάσα κλειδί, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τα... όσα διάβασα υπάρχει απόσταση!

Ο Μομαχάντι είχε 3/6 εύστοχα γεμίσματα, ένα κλέψιμο, ενώ υπέπεσε σε τρία λάθη. Από την άλλη πλευρά, ο Γάλλος μπακ είχε 3/4 εύστοχα γεμίσματα, δύο κλεψίματα, ισάριθμες επεμβάσεις, ενώ υπέπεσε σε τέσσερα λάθη. Προφανώς και δεν έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους, όμως από αυτό το σημείο μέχρι το άλλο άκρο δεν υπάρχει απλά απόσταση αλλά... χάσμα!

Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
7 Τελικές προσπάθειες 22
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 9
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 11
2 Κεφαλιές 2
4 Αποκρούσεις 4
19 Επεμβάσεις 15
23 Κλεψίματα 26
12 Φάουλ 13
3 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 6
41 Λάθη 36
7/17 Γεμίσματα 12/25

Συνεχίζουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα άκρως δύσκολο και (πιθανότατα) καθοριστικό παιχνίδι με την Μπράιτον το βράδυ της Πέμπτης. Πάμε για την παρθενική (φέτος κι όχι μόνο) Ευρωπαϊκή νίκη...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Super League 2022-23: Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Από τον Μάνταλο στον Ελίασον, μία... επταετία δρόμος!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη